Оставките са въпрос на време, заяви пред БГНЕС адвокат Николай

...
Оставките са въпрос на време, заяви пред БГНЕС адвокат Николай
Коментари Харесай

Адв. Хаджигенов: На калпав ГЕРБ триото му пречи

Оставките са въпрос на време, съобщи пред БГНЕС юрист Николай Хаджигенов от .
След 86 дни на антиправителствени митинги в София и в страната, юристът, който е след неофициалните уредници на митинга, прави следната равносметка: „ Протестът реализира доста, в това число оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев, просто е въпрос на време да ги получим. Постигна неща, немислими преди – сътвори гражданско общество, сплоти хора, които са крайни противоположности, в една обща концепция. Това е митингът на морала, за първи път. Досега в България е имало единствено гладни протести. Моралният митинг е против корупцията, хората осъзнаха в каква дупка ги завлече ръководството на мекия деспот Борисов и се изправиха. Показаха, че не ги е боязън. Това главното достижение на митинга ”.
 Отровното трио: Гешев живее на един декар РЗП Отровното трио: Гешев живее на един декар РЗП
Главният прокурор Иван Гешев живее на един декар разгърната застроена повърхност, разгласи Отровното трио. На специфичен брифинг бяха обявени р...
Според юрист друго достижение на гражданската сила е, че осветли пред Европейски Съюз казуса с присвояването на еврофондове.
„ Навсякъде се крадат, само че единствено у нас в такива размери. Показахме, че развъждането на меки диктатури като в България – нещо сходно прави и Орбан, а и в Полша, където се възвръща някакво необичайно Средновековие – са извънредно нетипични за полезности и концепцията на Европейски Съюз. Проблемите в България дърпат целия Европейски Съюз в някаква странна посока. В средата на Европа България се трансформира в путинова Русия или в ердоганова Турция. Това е неуместно. Не се съблюдава концепцията на Европейски Съюз за права на жителите, за независимост на словото, за каквото се сетите ”, счита юристът.
„ Виждате каква е реакцията на Съюза. Аз допускам, че идната седмица ние ще бъдем дадени като неприятен образец и осъдени по този начин, както не е била наказвана нито една страна. Според мен това е вярно. Те няма да санкционират българските жители, които протестираме, а ще санкционират корупционното държавно управление на Борисов ”, добавя още той.
Николай Хаджигенов разкрива още, че различен член на триото – скулпторът проф. Велислав Минеков, ще приказва пред Европейския парламент идния понеделник.
 Адв. Хаджигенов: Полицията пусна провокаторите предишния път, в този момент знаем за футболни почитатели от провинцията (ВИДЕО) Адв. Хаджигенов: Полицията пусна провокаторите предишния път, в този момент знаем за футболни почитатели от провинцията (ВИДЕО)
Имаме информация, че към митинга през днешния ден идват момчета - футболни почитатели, от провинцията. Това сподели пред Actualno.com адв. Хаджигенов, ед...
Хаджигенов не се ангажира с прогноза какъв брой хора ще дойдат на площад „ Независимост ” на тазвечерното Четвърто Велико национално заседание. „ Властта се занимава с преброяване. Обикновено изкарва протестиращите до 500 души, оня ден министър ги преброи до 6 хиляди души. За разлика от тези, които броят, аз съм на площада 86 дни. Оттук минаха стотици хиляди хора от цяла България, сънародници пристигнаха от Австралия, Канада и други страни особено за митинга. Възрастни хора, младежи – аз не считам да броя ”, аргументира се той.
Към всички, които поддържат настояванията на митинга за оставки на кабинета и основния прокурор, той насочва простичко обръщение: „ Ела те на площада, не стойте у дома. Властта отново няма да ви забележи, само че вие ще знаете, че сте били там ”.
Като правист адв. Хаджигенов разяснява и отчетът на Европейска комисия, който провокира двойствени реакции у нас – критиците на властта го видяха като негативен, а кабинетът – като позитивен и справедлив. „ Борисов и ГЕРБ построиха някаква странна паралелна действителност. Те живеят в техен дребен, сгънат и извънредно малоумен свят. В коя страна някой сме осмелява да лъже, в случай, че има потвърдени обстоятелства. Министър Десислава Танева сподели, че видеото с нейното признание за кражба и укриване на кражбите от европейските фондове било политически ход. То е политически ход. На долнокачествен ГЕРБ триото му пречи ”, сподели още той. „ Българите по целия свят са еднообразно гневни, няма да търпят това ”, счита юристът, а за образец дава и разминаването в информациите за срещата сред Бойко Борисов и ръководителят на ЕНП Доналд Туск.
„ ЕНП разбра какъв голям проблем е корупцията в България ”, безапелационен е адв. Хаджигенов, съгласно който Европейски Съюз може и да реагира тромаво, само че реакции ще има, а той смята, че България ще бъде една от „ най-лошо цапардосаните страни ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР