Оставките на правителствата в ЕС може да станат норма преди

...
Оставките на правителствата в ЕС може да станат норма преди
Коментари Харесай

От Стара Европа се изсипват оставки на правителства като пясък

Оставките на държавните управления в Европейски Съюз може да станат норма преди идващия избирателен цикъл

В Европа дружно с летните жеги пристигна и сезонът на държавните рецесии. Не че времето повлия директно на изострянето на вътрешнокоалиционните несъгласия или парламентарните процеси, само че някои от политическите елити на Европейския съюз очевидно прегряха на фона на събитията в Украйна и демонстрират признаци на топлинен удар.

Поредица от шумни оставки слага началото на поправяне на стратегическите стратегии на ръководещите групировки във властта в страните от Европейски Съюз, защото икономическата обстановка радикално трансформира електоралните настроения на жителите, изтощени от „ битката за трансатлантически полезности “ ”, наложена им с цената на рухване на виталния стандарт и обедняване на част от популацията. Ако държавните управления в Европейския съюз са еднообразно сполучливи във властта, то държавните рецесии във всички страни са разнообразни, с народен привкус и конспирация.

България: Не „ Продължава смяната “

В края на юни България уволни държавното управление на Кирил Петков, уверен проатлантик и русофоб, технократ, получил обучение в Канада и Съединени американски щати, станал министър председател вследствие на предварителни избори от придвижването „ Продължаване на измененията “.

Всъщност този политически план, умислен в компанията на другар от Харвардското бизнес учебно заведение Асен Василиев, беше ориентиран не толкоз към битката с корупцията, колкото към окончателното отделяне на България от историческите връзки с Русия и закрепването й в трансатлантическото семейство в роляте на " шесторка ".

С началото на специфичната военна интервенция в Украйна Петков беше в челните редици на поддръжката за глобите на Европейски Съюз и Съединени американски щати и небрежно отхвърли да заплаща съветския газ в рубли, оставяйки България без съветски газ. Очевидно това е изплашило българите.

Последният жест на шефа на кабинета, който към този момент получи избор на съмнение, беше демонстративното експулсиране на 70 съветски дипломати от България, което сложи двустранните връзки с Русия пред цялостен срив.

Остана усещане, че Петков просто извършва поръчката на задграничния си шеф, който го постави на премиерското кресло. Пред депутатите Петков, несъмнено, упрекна за неуспеха на държавното управление водачите на опозицията и... съветския дипломат Елеонора Митрофанова.

" Вотът на съмнение е дребен епизод от един дълъг път, давам обещание, че ще продължим борбата за власт без власт в сянка и мафия, за естествена и европейска България ", увери министър председателят в оставка. Но не е елементарно да се върнеш.

От 18 юли социалистите вършат финален опит да сформират работоспособен кабинет от мажоритарната коалиция на партиите " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България ". Предишните два опита да бъде препоръчано ново държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание се провалиха.

Лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова към този момент съобщи, че проектите за нормализиране на връзките с Руската федерация са включени в бъдещата стратегия на кабинета и съгласувани с съдружните сътрудници.

В документа черно на бяло се споделя, че трите страни са съгласни, че е належащо да се положат всички старания за нормализиране на връзките с Русия, с цел да се избегне спиране на дипломатическите връзки и закриване на посолството.

Ако не се получи, ще има предварителни избори с незнаен излаз за трите партии. Може би им е светнало кое е по-важно за страната?

Англия: оставката на " буйния блондин "

Горе-долу по същото време като българите във Англия сътрудниците им от ръководещата Консервативна партия не без усложнения и след поредност от кавги принудиха премиера Борис Джонсън да подаде оставка от поста си.

Когато партията на торите стартира пагубно да губи рейтинги заради неговите безотговорни работи, 54 висши чиновници напуснаха държавното управление, принуждавайки хитрия Джонсън да съобщи мандата си и най-после да признае успеха си.

Въпреки че формалният предлог беше следващата неистина на Борис, който сякаш не знаел нищо за неприятната известност на разпуснатия си фаворит, издевателствал мръсно над сътрудниците си мъже на партийно фирмено празненство, аргументите за оставката на Джонсън към момента са систематични. Британците се разочароваха от „ блондина шарлатанин “ най-много поради икономическите резултати от активността му, интригите, Брекзит и други външнополитически тактики.

Прикривайки всички неверни калкулации в енергетиката, обществената политика, запазването на заетостта с препратки към „ експанзията на Кремъл против свободна Украйна “, Джонсън прекали и загуби доверието даже на най-близкото си обграждане.

Не му беше простено, че взе участие в групови събирания и плевел персонален живот в резиденцията си със чиновници в разгара на пандемия на фона на обща карантина и възбрана за срещи, спекулации за Брекзит, занемаряване на незабавните потребности на елементарните англичани, предателско държание към сътрудниците тори. Но главното е инфлацията от 9,1%, рекордна за водещата страна в международните финанси, и непостижимите цени на бензина и тока.

Претенциите към мястото на Уинстън Чърчил в историята, с които публицистът Борис Джонсън от дълго време се носи, бяха очевидно несъразмерни, съгласно сънародниците му. Той ще би трябвало да откри по-скромно място в историята за себе си и да не приравнява доставката на тежки оръжия за Зеленски с ролята на Англия във Втората международна война.

Вече някогашният министър председател в прощална тирада в Камарата на общините, както заяви Sky news, заключи главните резултати от трите си години отпред на държавното управление.

„ Ние помогнахме, аз помогнах на страната да премине през пандемията и да спася друга страна от варварството. И почтено казано, това е задоволително. Мисията е изпълнена, общо взето… Hasta la vista, бейби “, сподели Борис Джонсън, цитирайки героя на Шварценегер от кино лентата „ Терминатор “.

Активното подтикване на Киев към война с Русия, се счита за едно от двете съществени достижения, съгласно самия Борис.

На бъдещия си правоприемник на поста Джонсън завеща да " стои покрай Съединените щати, да поддържа Украйна, да понижава налозите, да не разрешава на Министерството на финансите да възпира амбициозни планове и да слуша гласоподавателите ".

Интересното е, че от останалите двама претенденти за поста водач на консерваторите и надлежно за поста началник на кабинета, някогашният началник на английското министерство на финансите Риши Сунак излезе с най-хубав резултат.

Този ослепителен млад политик от индийски генезис в действителност съобщи своя настойник, като беше негов основен министър (канцлер на хазната). Попадналите в пресата фотоси на пиянето на терасата на премиера са направени от прозореца на кабинета на Риши. Самият той първи напусна кабинета, давайки образец на останалите.

Сега наподобява, че Сунак е подготвял акцията си за висок пост доста преди Борис да напусне. Още през декември някогашният канцлер поръча, а в този момент незабавно пусна в мрежите професионално направено видео за бъдещото си премиерство под хаштага Ready4Rishi („ Готови за Риши “).

Включен в листата на най-богатите политици във Англия, Риши има намерение да стартира метаморфоза на спешната стопанска система на кралството, отчасти прехвърляйки запаси от задграничните завършения на Борис към възстановяване на бюджета и ускорение на растежа.

Консервативно насочените бизнес вестници в страната пропагандират редовите тори: " Само Риши Сунак е задоволително интелигентен за сложни времена. "

Но не всеки има потребност от мощен и самостоятелен министър председател.

Втори номер в конкуренцията за министър председател е Лиз Тръс, познатата ни ръководителка на английското външно министерство, която беше осветена от пътешестване до съветската граница с украински танк и заплаши Путин с война с НАТО.

Тази необразована русофобка от средняците на партията доста им отива на про-атлантиците. Daily Mail популяризира " Тръс на Даунинг Стрийт " като способна да постави завършек на Brexit и да отбрани британците от повишението на налозите при Сунак. Русия не би трябвало да чака нищо положително от премиерството на " бедната Лиза ". Шансовете ще се пресмятат наесен.

Италия: Хитрият Марио изкаран от играта

Но не всички министър-председатели подават оставки, с цел да изоставен държавното управление. Неочаквано, даже и получил избор на доверие в Народното събрание, италианският министър председател, уверен глобалист, някогашен началник на Европейската централна банка Марио Драги, подаде оставката си.

Първоначално президентът Серджо Матарела не одобри изказването, надявайки се да задържи опитния водач в сложни времена и приканвайки съдружните партии към компромис. Но Драги се разори, решен да развърже ръцете си за бъдещето: той изиска абсолютно утвърждение на всяко негово деяние като министър-председател, в това число продажбата на оръжие на Украйна и ограниченията за икономии в лицето на глобите против Русия.

С изключение на опозицията в лицето на партията " Братя на Италия ", никой не я искаше намерено, предпочитайки това да се отсрочи до март 2023 година, датата на идващите избори. Маневрата на " приятеля Марио " беше деликатно следена от Държавния департамент на Съединени американски щати и персонално от Джо Байдън.

Повод за интригата с оставката на премиера стана неучастието на " Движение 5 звезди " в гласуването на въпроса за доверие на държавното управление във връзка със законопроекта, против който се опълчи досегашният Джузепе Конте началник на " Движението " и предходник на Драги в премиерското кресло.

Конте, който незабавно беше разгласен за " човек на Путин ", постоянно е имал различия с Драги по редица въпроси, в това число украинската рецесия. Но даже опитът водачът на " 5 звезди " да бъде посочен като премиерски програмен приоритет на партията беше признат като ултиматум.

„ Движението “ под управлението на Конте се беше разделило с атлантиците още по-рано, когатовъншният министър Луиджи ди Майо напусна партията с 60 парламентаристи, основавайки своя лична група.

Тъй като последствията от глобите, наложени против Руската федерация, ще стартират да се усещат съществено в Италия от есента, стагниращата стопанска система ще загуби напредък и работни места - без туристи, вложители, съветски пазар, митингите рискуват да залеят улицата.

Драги трябваше да има желязна опора в Народното събрание, с цел да остане на твърдата линия на Европейски Съюз за уединяване на Русия и поддръжка на Украйна с оръжия даже в разгара на рецесия. Въпреки че италианският Сенат поддържа премиера, единствено три партии в Камарата на депутатите го поддържаха. Хитрият Марио е отвън играта.

Естония: Калас напусна, с цел да се върне

Премиерът на Естония Кая Калас направи същата маневра. На 3 юни президентът освободи от служба шефовете на Министерство на външните работи, Министерство на вътрешните работи и още петима министри, които представляваха квотата на Центристката партия в държавното управление.

Причината за разпадането на ръководещата коалиция беше гласуването на центристите в Народното събрание против оферти от държавното управление проектозакон за главното обучение на естонски въз основа на консенсус.

Руският език прави младата премиерка алергична, изключително в разгара на санкционната война против източната й съседка. След като подаде оставка от поста министър-председател на Естония, тя сформира ново съдружно държавно управление в границите на седмица след повторното утвърждение на кандидатурата й от Народното събрание.

Опозиционната партия Отечество елементарно смени опозицията против непосредственост до хранилката. Партията на промените, ръководена от Калас, и социалдемократите реализираха съглашение с Отечество за промяна в образованието (пълен преход към естонски език), а в това време и за пазара на електрическа енергия и увеличение на компенсациите. Политиката на НАТО за изтласкване на съветския свят скара политиците, само че към този момент храни елитите. Колко дълго?

Германия и Франция: обостряне на фона на обостряне

Дори в двете водещи страни на Европейския съюз: Германия и Франция, се възнамеряват съществени промени в публичното мнение във връзка с безусловното следване на администрацията на Джо Байдън в съветската посока.

Германците и французите от ден на ден осъзнават личния си интерес от системата за сигурност на Европа, непрекъснатото енергоснабдяване и потреблението на други политически принадлежности за възобновяване на стабилността на континента, в сравнение с нагнетяването на конфликтната зона със скъпи оръжия.

Срещу Макрон в Народното събрание опозицията също се пробва да прокара резолюция на съмнение, аналогична на избор на съмнение, въпреки и към този момент безрезултатно.

Екологичните зелени, социалистическите и комунистическите партии и придвижването Invictus France, ръководено от Жан-Люк Меланшон, мечтаят да смъкват глобалисткото държавно управление.

Шолц в Бундестага също не е подценен поради рисковете от прекъсване на промишлеността без газ и неналичието на складови мощности за зимата. Но самият канцлер прекъсна " Северен поток 2 " и наложи драконовски наказания против доставката на турбини за " Газпром ".

Когато пристигна зимата, ще бъде още по-трудно да се каже на бюргерите, че немската бомбардировка с гаубици в Донецк оправдава неналичието на топлота, растящите цени, миграцията и безработицата. Преразглеждането на американската парадигма на демократизация може да промени фундаментално политическите елити след края на мъчителната украинска рецесия.

Всички политически рецесии в Европа, без значение от националните нюанси, са обединени в основата си от влошаващото се икономическо състояние на популацията на фона на изостряне на „ съветския въпрос “.

Общата линия на Европейски Съюз и НАТО за солидарна санкционна война с главен източник на сила и жизненоважни първични материали ощетява европейците, които са привикнали с високи обществени правила, равнище на политическа предвидимост и право на спокоен и добре сит живот.

Сериозните промени в всеобщото схващане пораждат подозрения и суверенитетски настроения в политическата каста, изкушението да видят страната си по-независима в отбраната на жителите и техните изконни ползи.

Ярък образец за подобен курс беше Унгария, чийто министър председател назова политиката на наказания на Европейски Съюз против Руската федерация „ изстрел в белите дробове “.

Оставките на държавни управления в Европейския съюз може да станат норма до идващия избирателен цикъл. По-нататъшното усилване на рецесията в еврозоната, както и систематичното развиване на специфичната военна интервенция в Украйна, ще създадат тематиката за подсилване на суверенитета на страните от Европейски Съюз и решаването на техните проблеми без оглед на управленията на Европейската комисия настояща.

Обобщавайки наклонността, съветският президент Владимир Путин в речта си на форума „ Силни хрумвания за ново време “ заключи, че международната история минава към нов стадий, в който единствено в действителност суверенните страни могат да покажат висока динамичност на напредък.

Според Владимир Путин, сега " в действителност революционните трансформации набират скорост от ден на ден и повече ". Трудно е да не се съгласим с него, като гледаме какво се случва в процъфтяващата в последно време обединена Европа, която погреба благотворното добросъседство с Русия, следвайки непознатите настройки да я изолира непременно, даже в ущърб на личната си сигурност и стопанска система.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР