Оставки и спешна ревизия в австралийската тенис асоциация заради случая

...
Оставки и спешна ревизия в австралийската тенис асоциация заради случая
Коментари Харесай

Заради случая "Джокович": Оставки и ревизия в австралийската тенис асоциация


Оставки и незабавна проверка в австралийската тенис асоциация поради случая " Джокович "! По гледище на държавното управление на страната, в локалната тенис федерация стартира следствие. Причината е издаденото здравно изключение на сърбина за присъединяване в Australian Open.

На мушката е дългогодишния шеф на шампионата - Крейг Тайли, за който се твърди, че своеволно е подписал документа, без да вземе публично позволение от управляващите. Очаква се той да бъде отхвърлен.
View this post on Instagram





Световният №1 дойде в Австралия на 6 януари, само че премеждията му започнаха още на летището. Граничните управляващи не одобриха обяснението му, анулираха неговата виза и го настаниха за 5 дни в хотел за мигранти.

Впоследствие юристите му апелираха, а Джокович беше освободен след чуване в съда. Остана обаче опцията визата да бъде още веднъж анулирана и той да бъде депортиран.

След няколко дни в размисъл, министър Хоук най-сетне излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина. Джокович апелира пред федералния съд, само че този път несполучливо и бе депортиран. Решението на австралийските управляващи значи, че сърбинът получава възбрана да влиза в страната за период от 3 години.

Снимка: Reuters

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР