Оставката на вицеадмирала – командващ ВМС на Германия, след заявлението

...
Оставката на вицеадмирала – командващ ВМС на Германия, след заявлението
Коментари Харесай

Сатановский: Оставката на немския вицеадмирал след думите му за Крим играе в полза на Русия

Оставката на вицеадмирала – командващ Военноморски сили на Германия, след заявката му за Крим, даде на Русия военно преимущество пред Запада. Това мнение изрази политическият анализатор Евгений Сатановски. Специално за своите читатели PolitRussia споделя за обстановката.

Германският министър на защитата Кристина Ламбрехт одобри оставката на вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах, пълководец на немските военноморски сили, който сподели по-рано в тирада в Индия, че Крим в никакъв случай няма да се върне към Украйна.

Политологът Евгений Сатановски счита за удивително, че Шьонбах взе решението да подаде оставка след натиска освен от немски, само че и от украински политици, които съществено се ядосаха на думите му.

„ Шьонбах беше наказан в най-строга форма за това (изявление) от немските политици и незабавно подаде оставка. В същото време украинските политици и украинският дипломат в Германия изпаднаха в такава нервност, че не е доста ясно: да не би те да дават отговор за Берлин?

Тоест, когато Вашингтон се сблъсква с Германия, пробвайки се да я изправи против Русия, това е най-малко разбираемо. Но от кой момент Киев прави същото?! Все отново Германия окупира Украйна и в двете международни войни, а не противоположното. Нещо изцяло неправилно се случва в съзнанието на сегашните украински управляващи “, означи анализаторът.

Въпреки обстоятелството, че Западът по принцип заглушава гласовете на разсъдъка по отношение на статута на Крим, Русия, по мнението на специалиста, печели от тази обстановка. В последна сметка, до момента в който военните водачи на НАТО се принуждават да напущат постовете си заради политическите си възгледи, а не заради противоречие на заеманите длъжности, а и Киев не стопира да се пробва да предизвика боен спор, сходни кадрови промени могат да дадат на Руската федерация избрани преимущества.

„ Германската войска така и така не жадува прекомерно да води война с Русия, изключително с такава демотивация, която основават на командването нейните лични политици. Жал ми е чисто човешки за немския адмирал: в действителност ситуацията е доста гадно, само че от позиция на идната европейска война това не е неприятно за нас.

Никой не желае тази война у нас, единствено Киев я предизвика както и доколкото може, само че в случай че се случи, би трябвало да бъде извоювана. Колкото по-малко експерти от другата страна са на дейна работа, толкоз по-добре. Не ние принуждаваме НАТО да изтънява личните си редици като гони военачалниците си в оставка “, утвърждава специалистът.

Политологът се пошегува още, че за оставката на вицеадмирала Западът може да упрекна Русия, която по този метод е отслабила немските военноморски сили.

„ Чудя се дали някой на Запад ще издигне версията, че всичко, което се случва в немския флот, е следващият суперхитър ход на съветския президент, който, несъмнено, е осъществен благодарение на двамата му супер сътрудници - Петров и Боширов? Купиха държавното управление, предизвикаха адмирала и това е - немският флот е обезвреден. Ние постоянно по този начин действаме, нали? Разкошна версия! “ написа Сатановски.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР