Оставката на шефа на НЗОК искат от ГЕРБ. Според Костадин

...
Оставката на шефа на НЗОК искат от ГЕРБ. Според Костадин
Коментари Харесай

Събра се мнозинство, за да уволнят шефа на НЗОК

Оставката на шефа на НЗОК желаят от ГЕРБ. Според Костадин Ангелов Петко Салчев не е внасял месечни доклади за осъществения надзор. Няма информация за разходваните средства от Касата. Системно не е дал входящата преписка и по този начин едностранно интерпретирал информацията, постъпваща за Надзора на НЗОК. Дадена му била опция да отговори на всички въпроси, интересуващи депутатите от здравната комисия, само че Ангелов разясни, че отговорите, дадени от Петко Салчев, били незадоволителни. Нарушил и разговора с БЛС. Затова и греберите желаят той да бъде освободен от 13 януари 2023.
 Лекарският съюз желае оставката на шефа на НЗОК и плаши с митинги
Лекарският съюз желае оставката на шефа на НЗОК и плаши с митинги

Искането за предварително освобождение от поста на Петко Салчев ще бъде импортирано в Народно събрание

Антон Тонев от Политическа партия показа, че здравна комисия се пробвала да бъде посредник сред НЗОК и БЛС. Длъжни сме да бъдем дейни и да вземем решение, сподели той и Политическа партия ще поддържа освобождението на Петко Салчев. Здравната система обаче не би трябвало да бъде оставяна на пауза, по думите му. Костадин Ангелов посочи още веднъж, че нямало персонален претекст в настояването за освобождение на Петко Салчев. Но неналичието на естествен разговор слага под риск пациентите и качеството на здравните услуги, по думите му. Компромисите би трябвало да се вършат от двете страни, счита националният представител от ГЕРБ. Според него отстраняването на Салчев щял да отпуши разговора сред НЗОК и БЛС.
 БЛС излиза от договарянията с НЗОК, желае оставки
БЛС излиза от договарянията с НЗОК, желае оставки

Пациентски организации " Зедно с теб " се причислиха към настояването на медиците

Петко Салчев взе думата. Явно 13 е щастливата ми дата, сподели той и си спомни, че е препоръчан за началник на Касата на 13 март 2020 и на 13 желаят освобождението му. А за рецензиите на депутатите той разясни, че няма документални доказателства за обвиняванията против него. Диалогът претендирал две страни в него, а БЛС отказвал диалог. Само една съсловна организация му желала оставката. С всички останали имало разговор. Човек, когато работи, бърка, само че не приемем да ме упрекват в систематични неточности , съобщи още Петко Салчев и посочи, че оставя една работеща институция.

Със 149 гласа " за ", 26 " въздържал се " той бе освободен от поста в НЗОК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР