Оставката на премира Зоран Заев може да тласне РСМ към

...
Оставката на премира Зоран Заев може да тласне РСМ към
Коментари Харесай

Барлакоски: Усеща се открита антибългарска риторика от опозиционни медии в РСМ

Оставката на премира Зоран Заев може да тласне РСМ към режим, който беше на власт 13 години и който тотално замрази връзките сред Македония и България. Това сподели в ефира на „ Твоят ден” журналистът Божидар Барлакоски.

„ Помним какво беше ситуацията, когато ВМРО-ДПМНЕ бяха на власт. Тогава връзките сред двете страни бяха изцяло замразени. Единствено Зоран Заев сподели храброст за решение на междусъседските проблеми. Има действителна заплаха още веднъж национализмът да пристигна на власт. Това значи затриване на всичко положително, реализирано до момента”, изясни той.

По думите му методът сред двете страни след подписването на Договора за добросъседство е неверен.

„ Беше неточност да започваме с тематиката за историята. И двата народа сме прекомерно небогати, с цел да стартираме от там. Трябваше да се огледа първо стопанската система и бизнесът да бъде оставен да говори”, сподели още журналистът.

Божидар Барлакоски беше безапелационен, че и македонските, и български медии са отговорни за задълбочаване на проблемите по оста Скопие-София.

„ Усеща се открита антибългарска реторика в редица опозиционни медии в РСМ. Това обаче важи и за българските медии, които постоянно назовават езика на съседите си фиктивен и окраден. Това в допълнение способства за неприятната връзка сред двете държави”, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР