Оставката на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ не е изненада“,

...
Оставката на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ не е изненада“,
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Оставката на Карадайъ не е изненада

„ Оставката на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ не е изненада “, съобщи пред bTV социологът Кънчо Стойчев.

По думите му прави усещане, че сходни оставки били при неуспех на изборите, само че в този момент не бил подобен случая. Той уточни, че Делян Пеевски е обичам след електората на Движение за права и свободи.

Все още няма изясненост за претекстовете за оставката

„ Ако търсим претекстове за поисканата оставка, би трябвало да се сетим за особената сензитивност на Доган във връзка с ръководителите на Движение за права и свободи с нашата южна съседка. Помним и предходния случай. Не бих се учудил и в този да става въпрос за сходно нещо. Пеевски е напълно закономерно решение. Той е доста млад. Също по този начин е основен фактор в сглобката. Движение за права и свободи е партия на тактиката. Може да чакаме забавни събития “, сподели Стойчев.

Делян Пеевски не отговори дали Карадайъ остава ръководител на ПГ на Движение за права и свободи или народен представител

„ Оставката на Мустафа Карадайъ демонстрира къде е властовият център на Движение за права и свободи. Ако някой си е мислел, че властта е споделена в тази партия, да му бъде ясно, че това не е по този начин. По-скоро се делегира “, съобщи в ефира на bTV политологът Любомир Стефанов.

„ Карадайъ малко доброзорно си е подал оставката. Какви са аргументите той ще ни изясни. Ако не ни ги каже, ще клоним към това, че е изискана “,

По думите му Деля Пеевски е лицето на групировката и ще продължи да е по този начин. Той уточни, че значимите решения ги е обявявал Пеевски, а Карадайъ слязъл от ефира.

Той ще остане настоящ ръководител до конференция, която ще се организира следващата година

„ Когато те смъкват от поста ръководител, не оставаш в партията. Може би ще остане да е народен представител “, уточни Стефанов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР