Оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов е знак за провала

...
Оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов е знак за провала
Коментари Харесай

Крум Зарков: Оставката на Кирилов е знак за провала на кабинета

Оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов е знак за неуспеха на кабинета „ Борисов “ 3. Това съобщи в „ Тази заран “ по бТВ депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков. Според него резултат от оставката няма да има, тъй като в този кабинет се заменени 15 министри, в случай, че съставът на Министерския съвет е 19.

„ Навън хората стачкуват за господство на закона, битка с корупцията и правосъдна промяна – министърът на правораздаването подава оставка, вторият в този кабинет. Г-н Кирилов е жертва на това, че раболепно изпълняваше всичко, което му спуснат, колкото и налудничаво то да звучи за всеки един правист “, разяснява националният представител.

Зарков посочи, че протестиращите не желаят оставката на Кирилов, а на цялото държавно управление.

„ Истината е, че който и да сложите за министър на правораздаването, в едно държавно управление, което не приказва и не смее да огледа към правосъдната промяна (…), с едно болшинство, което подпечатва като с гумен щемпел каквито и закони да му снесат, с един Висш съдебен съвет, който не съумява да се отдръпна от раболепниченето на основния прокурор – в такава обстановка не виждам кой министър на правораздаването може да се оправи “, добави социалистът.

По думите на Зарков, обществените изяви на Кирилов и отношението към него в обществените мрежи са съдействали, само че не са главната причина за хвърлената оставка.

Относно плана на ГЕРБ за нова Конституция, социалистът беше безапелационен, че Българска социалистическа партия няма да размишления и да се включи в консултациите. „ Категорично – „ Не! “. Няма да легитимираме един рисков и нездравословен развой, заиграване с главния ни закон по безусловно безконтролен метод, който цели печелене на политическо време “, посочи той и добави, че в левицата няма различия по тематиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР