Оставката на правителството е била безсмислена, защото не е имало

...
Оставката на правителството е била безсмислена, защото не е имало
Коментари Харесай

Дончев: Оставката щеше да смени едни недоволни с други недоволни

Оставката на държавното управление е била безсмислена, тъй като не е имало по какъв начин да докара до публично успокоение. Тази теза разви пред Българска национална телевизия вицепремиерът Томислав Дончев. Той заподозря, че е имало сюжет с присъединяване на президентството върху кабинета да се оказва непрестанен напън, с цел да подадат оставка, а по-късно да се стигне до безпорядък, за който отново ГЕРБ да бъдат упрекнати.

Има разграничителни линии

" Оставка би имала смисъл и в този момент, и връщайки часовника няколко месеца обратно, в случай че тя щеше да донесе публично успокоение. Аз не мисля, че в случай че бяхме подали оставка през лятото или през септември, това щеше да донесе успокоение. Има разграничителни линии в българското общество, които не са прокарани от нас и щеше да смени едни недоволни жители с други недоволни жители ", съобщи Дончев.

Той изясни, че без постоянен кабинет и без работещ парламент няма по какъв начин страната да вземе съответни ограничения против рецесията с ковид. Дончев се похвали, че организацията към този момент била по-добра, въпреки че имало какво да се желае. На въпрос обикновено ли е лекарите сами да си вършат вайбър групи, с цел да получават информация къде има свободни кревати за заболели с ковид, вицепремиерът даде обещание, че до края на година ще има няколко електронни продукта в системата на опазването на здравето, включително е-рецепта.

Дончев заподозря, че натискът върху държавното управление през последните месеци е бил единствено за основаване на безпорядък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР