Оставката на Корнелия Нинова може да отпуши“ БСП, която е

...
Оставката на Корнелия Нинова може да отпуши“ БСП, която е
Коментари Харесай

Юрий Асланов: БСП вече е партия от миманса. Не Радев, а Нинова раздели партията |

Оставката на Корнелия Нинова може да „ отпуши “ Българска социалистическа партия, която е явно маргинализирана и е една от партиите в миманса. Това мнение изрази пред БНР социологът Юрий Асланов, който е част от вътрешната съпротива на досегашния водач.

Моментът, който е определен, подсказва предпочитание или желание да смути, да осуети, да обърка мобилизацията за поддръжка на Радев на втория президентски тур в неделя, разяснява Юрий Асланов в предаването „ Преди всички “.

Той добави, че свикването на Националния съвет в деня за размисъл може да обърка доста хора.

Асланов разяснява и основава ли конспирация оставката на Нинова преди балотажа за президентските избори в неделя.

„ Може и по този начин да се каже. Макар на мен към момента да не ми наподобява като оставка. Веднъж се е случвало и знаем какво последва. Не ѝ имам вяра, не знам какво цели. Това е някакъв спектакъл, някаква обществена игра. Истината е, че завършилият избор за парламент потвърди, че тази поредност от изборни загуби не е инцидентна и наклонността може да се трансформира в необратима с небосвод възможното изгубване на партията от политическата сцена “, съобщи социологът.

Асланов дефинира това като тежка последица за политическия живот и партийната система в България.

Партията е явно маргинализирана и към този момент не е основен фактор в политическия живот, счита Юрий Асланов.

„ Тя е една от партиите в миманса. Тя е сведена до равнището на една от междинните или дребните партии. Това е тъжният резултат. “

По думите му оставката може да „ отпуши “ партията и няма значение кой тъкмо ще поеме управлението.

Трябва да стартира възстановителен развой в партията, която беше разграничена не от Румен Радев, а от самата Корнелия Нинова още преди години, безапелационен е социологът.

Новите спечелили нямат избор – би трябвало да приказват и с Българска социалистическа партия, в случай че е откровено желанието им да образуват болшинство и да създадат постоянно държавно управление, акцентира Юрий Асланов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР