Оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров и на съветниците

...
Оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров и на съветниците
Коментари Харесай

Искат оставката на кмета на Пловдив и на ОбС

Оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров и на съветниците от Общински съвет щепоискат протестиращи жители на днешната, последна за годината, сесия на локалния парламент. Причината е противоречиви и скандални, съгласно тях, решения на управата на Пловдив от последните месеци, които не са в полза на града и жителите му.

Една от точките в дневния ред на съвещанието, по която се чака да има разногласия, е предлагането на градоначалника за пробива под Водната палата. Димитров предлага или неговото продължение или окончателното му прекъсване, като за обезщетяване на изпълнителите и за възобновяване на разрушената инфраструктура досега да се провиснал 750000 хиляди лв..

Съветниците ще гласоподават и предлагането на Демократична България Пловдив украинските бежанци да употребяват някогашната Белодробна болница в града, до момента в който имат потребност от протекция и леговище, а не както е сега – до края на тази година или до привършване на военните дейности.

Общински съвет ще дебатира и безвъзмездното предоставяне за 10 години на къщата на ул. „ Бетовен 7 “ - монумент на културата, на новосъздадена фондация с основател Жак-Стефан Елия Джераси( Яков Джераси), за основаване на Музей на толерантността. Като ответен жест общината ще получи постройката на ул. " Княз Александър Батенберг " 38, който ще бъде даден на пловдивския спектакъл.

Сагата с Панаира продължава и на тази сесия на Общински съвет, поради следващото заседание на акционерите „ Пълдин Туринвест “ за апорта на варненските акции. Местният парламент още веднъж би трябвало да реши неговият представител да гласоподава „ срещу “ договорката. В деловодството е постъпило предложение от притежателя на Панаира Георги Гергов, в което той предлага обаче в случай че съветниците кажат „ за “ на апорта, Общината да получи 2 % от капитала на сдружението и 6 декара в панаира за създаване на Опера. Според съветниците на Демократична България обаче по този начин заплахата градът да загуби Панаира е доста евентуална.

Общински съвет ще дебатира и отдаването за 10 години на терен от 7 дка на Пещерско шосе, предназначен за уголемение на пътната артерия, за паркинг начастна болница.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР