Oставката на главния прокурор Иван Гешев ще бъде в полза

...
Oставката на главния прокурор Иван Гешев ще бъде в полза
Коментари Харесай

Радев: Оставката на Гешев ще е в полза на гражданското общество и цялата страна

" Oставката на основния прокурор Иван Гешев ще бъде в интерес на гражданското общество и на страната. Това оглушително безмълвие за вихрещата са корупция на най-високи места в страната, знаковите корупционни кавги, които обиколиха всички международни медии и надълбоко дискредитираха държавата; оглушителното безмълвие за харчене на мрачно на милиарди обществени средства, до момента в който в това време прокуратурата нападателно клеветеше неуместните на властта - това дискредитира и делигитимира прокуратурата. Така че, това е законосъобразен резултат от всичко, случило се досега ". Така президентът Румен Радев разяснява настояването на служебния правосъден министър Янаки Стоилов Висшия правосъден съвет (ВСС) да в профил основния прокурор.

Иван Гешев изрично сподели, че няма никакви планове да подава оставка, а е доста малко евентуално предлагането за отстраняването му да събере поддръжка във Висш съдебен съвет.

Служебният министър председател Стефан Янев от своя страна уточни, че сигналът до Висшия правосъден съвет на вътрешния министър Бойко Рашков има учредения. “Обществото чака смислена промяна в правосъдната система, с цел да може чувството за правдивост да бъде възстановено”, добави министър-председателят.

Янаки Стоилов: Не са огромни възможностите за премахване на Гешев

“Не считам, че са огромни възможностите този състав на Висшия правосъден съвет (ВСС) да се произнесе позитивно по настояването за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев, само че това слага на огромно тестване членовете му да покажат дали те са независими, дали са еманципирани от позицията на едни или други персони, които имат своята роля във Висш съдебен съвет, а бих споделил в доста случаи дефинират и решенията на Висш съдебен съвет “, разяснява служебният правосъден министър Янаки Стоилов в събота.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР