Оставката на главния прокурор Иван Гешев може да е факт

...
Оставката на главния прокурор Иван Гешев може да е факт
Коментари Харесай

Съдия Мирослава Тодорова: Оставката на главния прокурор може да е факт до няколко седмици

Оставката на основния прокурор Иван Гешев може да е реалност до няколко седмици. Според арбитър Мирослава Тодорова е огромна вероятността тя да бъде гласувана по по този начин наречения “Крумов ” закон и единствено 13 от членовете на Висшия правосъден съвет биха могли да уволнят Иван Гешев. 

“Гешев би трябвало да си тръгне от правосъдната власт, в случай че съм на негово място, бих си подала оставка. Ако системата желае да покаже, че си дава сметка на какво е признак той, би трябвало да употребява етичната регулация. Вместо да му се споделя " добър ден ", може да се споделя " господин Гешев, по кое време ще си подадете оставката? " Гешев би трябвало да получи обективна процедура, само че такова уронване не е имало от дълго време ”, счита тя.

По думите ѝ не е главен проблем дали той ще бъде махнат. “Основното нещо е да се разбере посредством съответно изясняване и следствие какви са вредите - какъв брой тъкмо и има ли огромно въздействие на политическите сили в прокуратурата. Гешев и Сарафов са добре осведомени, щом си насочат обвинявания обществено ", съобщи Тодорова.

Според нея прокуратурата не трябва да подхваща политически стимулирани дейности, нито като приложимост на институцията за персонални цели.  ”Има тежък междуинституционален спор. Когато има подозрения, че основният прокурор дава отговор на назначението си, тогава Народно събрание би трябвало незабавно да предприеме ограничения да изкорени отрицателните въздействия в прокуратурата ", разяснява тя. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР