Оставката на главния прокурор Иван Гешев е личен избор. Това

...
Оставката на главния прокурор Иван Гешев е личен избор. Това
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Оставката на Гешев е личен избор

Оставката на основния прокурор Иван Гешев е персонален избор. Това съобщи в кулоарите на Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ във връзка изказването на основния прокурор, че няма да подава оставката си, а ще изкара до края своя мандат. 

" Когато сме говорили за промени в правосъдната система, когато е имало политически оценки към други самостоятелни органи и управляващи в страната, чието разделяне е обезпечено от Конституцията, нашата позиция постоянно е била кардинална и постоянно сме се опитвали да подредим тематиката според Конституцията. Има разделяне на управляващите. Тук не става въпрос за лични оценки ", съобщи Карадайъ.

Движение за права и свободи не е органът, който ще се произнася, безапелационен е той.  " Ние сме тези обаче, които би трябвало да създадем правосъдната промяна, в това число с промени в Конституцията. Компетентният орган е Висшият правосъден съвет, а Народното събрание дефинира разпоредбите и законите и избира част от Висш съдебен съвет. Всичко друго е опити за подстрекателство и неправилна интерпретация ", уточни водачът на Движение за права и свободи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР