Оставката на Главчев ми напомни, че през 2005 г. и

...
Оставката на Главчев ми напомни, че през 2005 г. и
Коментари Харесай

Герджиков: Вдигнаха добре топката на Нинова и тя се възползва

Оставката на Главчев ми подсети, че през 2005 година и аз напуснах този пост, само че ми се коства, че беше почтено, тъй като всички ми ръкопляскаха. Това беше почтена постъпка на Главчев, нямам защо да го подлагам на критика. Това съобщи някогашният ръководител на Народното събрание професор Огнян Герджиков пред Българска национална телевизия.
" Обстановката беше такава, тъй като той фактически трябваше да го направи. Много добре подвигнаха топката на Нинова и тя се възползва. В навечерието на идването на Таяни нямаше да е хубаво залата да е празна ", сподели още той.
" Видях се с Караянчева в петък. Тя е доста енергична жена, което е добре. Тя сама осъзнава, че би трябвало да се овладява, само че аз считам, че тя ще се оправи добре с тази своя функционалност ", изясни Герджиков
" Нищо изключително трагично не става в Народното събрание. Нормално е опозицията да се съпротивлява. Нека съпоставим какво става в Германия, в Испания, в Англия. В съпоставяне с тях България е една спокойна страна. Нормално е опозицята да желае да се изявява, изключително като в този момент е по-представена. От тази позиция България е умерено политически място ", счита някогашният ръководител.
" Не считам, че по време на председателството ще има избори. Не бива такова нещо да се случва. След председателството е допустимо да се създадат политически разтърсвания ", разяснява Герджиков.
Според проф. Герджиков не е никаква спънка или проблем, че по време на председателството България ще остане под мониторинг, само че изрази вярата, че наблюдението в скоро време ще отпадне.
Проф. Герджиков изрази разочарованието си, че в Народното събрание законотворците към момента показват юридическа непросветеност. Той напомни, че в случай че приватизационните покупко-продажби са осъществени в сходство със закона, не може да се ревизират.
По въпроса със закупуването на нов аероплан за бойната авиация, проф. Герджиков акцентира, че неговото служебно държавно управление е направило това, което са посъветвали специалистите. Той напомни, че се е съветвал и с президента Радев, тъй като освен служебното държавно управление е назначено от него, само че и тъй като той е авиационен специалист.
" Аз се съветвах с президента, тъй като той схваща от въпроса. Той ме посъветва да се вземе решение, с цел да не изпуснем периода ", сподели професорът.
Проф. Герджиков акцентира, че остава предан на правото и преподаването в Алма матер, каквито и позиции да заема.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР