Оставката на Георги Дерменджиев едва ли изненадва хората, които следят

...
Оставката на Георги Дерменджиев едва ли изненадва хората, които следят
Коментари Харесай

Лудогорец пое огромен риск, също и Херо

" Оставката " на Георги Дерменджиев надали изненадва хората, които наблюдават от близко Лудогорец. Тимът изпусна златен късмет да влезе за трети път в Шампионската лига. А единствено това можеше да избави бате Гошо, както го назовават в Разград.

Треньорът реализира безспорни резултати, само че по този начин и не се оправи с една задача - да овладее съблекалнята. Не е загадка, там колят и бесят бразилската група плюс Моци, който добродушно чака пенсиониране, с цел да стане състезателен шеф.

Другият огромен главатар Марселиньо, също любим на Кирил Домусчиев, се обкръжи с куп свои сънародници. Вандерсон, Кафу, Натанаел и останалите се почувстваха недосегаеми.

фотография Спортал

Те правеха на терена каквото си желаят, постоянно демонстративно не подаваха на различен, изолираха даже Кешеру. И то пред безучастния взор на треньора.

Не, надалеч не хвърляме цялата виновност върху другояче възпитания и непретенциозен пловдивчанин. Просто в Разград нещата бяха сложени по този начин - бразилците не признават никой под Домусчиев. Губеха мотивация у нас, даже когато насреща беше Левски, ЦСКА (и ЦСКА-София). Стигнаха до такава степен, че демонстрираха избрана незаинтересованост във финали за национални купи.

Вдъхновението им идваше единствено в европейските мачове, където бонусите са големи. Но пък през другото време не се отказваха от също по този начин големите заплати.

Кирил Домусчиев е екипа му направиха първата вярна стъпка - да продадат Кафу. Безспорно най-хубавият състезател предходната календарна година през тази безусловно беше като парашут, вързан за гърба на спринтьор. Върхът беше грешката му против Апеол Беер Шева, която се оказа съдбовна.

Първа вярна стъпка, само че след няколко неверни. Като, да вземем за пример, отводът да бъде продаден Вандерсон при няколко преференциални предложения. Крещяшо тъпчене на правилото- взимай кеша или футболистът остава вечно твой.

Вижда се, Лудогорец потегля на септемврийски ремонти. най-малко две на брой. Първата е ясна - плейоф за влизане в Лига Европа.Втората е реновирането на отбора. След Кафу от Разград към този момент си потегли и треньорът.

Задачата на новия - Димитър Димитров, е да стегне незабавно съблекалнята. И всички да заиграят като отбор - няма Моци, няма Марселиньо, няма Вандерсон.

Херо ги умее тези неща и има престижът. Спор няма. Но ще успее ли да се впише в атмосферата?  Не е ясно. Димитров сигурно е помъдрял за толкоз години в чужбина. Не е оня запалянко, който крещеше и хвърляше сакото в Бургас, Ловеч, Пловдив или Кюстендил.

Няма и чак подобен опит в Европа, където години наред не може да се отърве от кошмара с Литекс, когато би 2:0 Видзев вкъщи и поведе на непознат терен в Лодз, само че отпадна с 1:4.

Снимка Спортал

Бракът е с неразбираем край, само че очевидно Кирил Домусчиев няма избор. Всеки сръчен чужденец коства доста пари, а знам от първа ръка, че желаната заплата скача двойно от летището в София до площада в Разград. Затова споделят (в рамките на шегата), че преди време водели новите треньори в Ловеч по мрачно.

Виж, Херо знае чудесно къде отива. И в случай че зад тила му застане цялата машина на Кирил Домусчиев, ще има големи шансове за триумф. В Европа, другояче у нас Лудогорец е първенец с 15 точки преднина при всякакво състояние.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР