Оставката на Денков демонстрира желанието да се покаже спазване на

...
Оставката на Денков демонстрира желанието да се покаже спазване на
Коментари Харесай

Светлин Тачев: Коалиционно споразумение е необходимо, за да е ясно кой какви отговорности има

Оставката на Денков показва желанието да се покаже съблюдаване на думата. Под повърхността се следи напън върху ГЕРБ-СДС за договаряния за новия кабинет, а Борисов показва доминация. Коалиционно съглашение е належащо, с цел да е ясно кой какви отговорности има, което е значимо за стабилността на страната. Това сподели политологът Светлин Тачев в студиото на " Денят онлайн " по NOVA NEWS.


Нито една партия не е подготвена за предварителни изброи и подвигат залога. В опозицията също няма предпочитание да са съпротива. Самите жители не са подготвени за нови избори и са по-склонни да одобряват едно сходно държавно управление да продължи да съществува, уточни още Тачев.

Относно подписването на съдружно съглашение, политологът съобщи: " При едно съглашение всеки получава отговорността, която би трябвало да носи. Досега всичко беше малко размито. Едно съглашение усилва стабилността. Ако се стигне до предварителни избори – най-вероятно ще се случи същото ".

По думите му при нови избори мъчно би могло да се направи сходен формат на ръководство, тъй като " към този момент някой е протегнал ръка на държавното управление ". Според него новият кабинет ще бъде определен още с първия мандат.

 

Той счита още, че измененията в Министерския съвет ще засягат лица, към които е имало кавги.

 

Политологът предвижда, че в случай че ротацията се случи, държавното управление може да издържи цялостен мандат.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР