Оставката на бившия президент на Университета на Пенсилвания Лиз Магил

...
Оставката на бившия президент на Университета на Пенсилвания Лиз Магил
Коментари Харесай

Президентите на Харвард и Масачузетския технологичен институт са изправени пред засилени призиви да „направят правилното нещо“, след като Магил от UPenn подаде оставка заради реакцията срещу антисемитизма

Оставката на някогашния президент на Университета на Пенсилвания Лиз Магил беше посрещната с празнуване – и апели към ръководителите на Харвард и Масачузетският софтуерен институт също да подадат оставка поради неуспеха си да осъдят антисемитизма в кампуса.

Мнозина видяха оставката на Магил в събота като началото на пробуждащите се президенти на университети, изправени пред последици за това, че не осъдиха апелите на студентите за геноцида на евреите – макар че други имаха вяра, че това е победа за цензурата на пропалестинските гласове.

„ Един надолу. Остават още два “, написа в X след известието на Magill представителят на Ню Йорк Елиз Стефаник.

„ Харвард и Масачузетският софтуерен институт постъпват вярно “, сподели републиканецът и прикани президентите там също да се отдръпват.

Стефаник си направи име, откакто попита Магил напряко дали „ призоваването към геноцид над евреите “ би нарушило кодекса за държание на университета на чуване в Конгреса...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР