Оставката е личен акт. Когато аз ще подавам или няма

...
Оставката е личен акт. Когато аз ще подавам или няма
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ за Гешев: Оставката е личен акт

" Оставката е персонален акт. Когато аз ще депозирам или няма да депозирам оставка, изборът е персонален ".

Това разяснява в коридорите на Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ откакто тази заран основният прокурор Иван Гешев скъса оставката си онлайн. Карадайъ изясни, че още не е видял изказването на основния прокурор Иван Гешев по-рано през днешния ден.

" Еми, тук значи има нещо да каже " - това бе отговорът на Карадайъ на думите на Гешев, че позицията на Движение за права и свободи граничи с изменничество към него.

" Когато сме говорили за промени в правосъдната система, когато е имало политически оценки към други самостоятелни органи и управляващи в страната, чието разделяне е обезпечено от Конституцията, нашата позиция постоянно е била кардинална и сме се опитвали да подредим тематиката според Конституцията. Има си способени органи, има разделяне на управляващите, всеки способен орган да си вземе съответните решения и да си носи отговорността, в това число и Народното събрание като висшия орган в страната, законодателния орган, да сътвори тези нужни правила и закони, които са нужни ", съобщи Карадайъ.

" Обикновено някои от вас, които са се опитвали да вършат избрани внушения в публиката, са се опитвали тези кардинални позиции да ги персонализират. Явно някои от персоните пък са ги възприели като непринципни позиции в отбрана на държавността, а персонално. Тук не става въпрос за лични оценки. Нашата оценка в съответния случай мисля, че добре я помните. Ние казахме, че има способени органи и поддържаме концепцията за внасяне пред способените органи, само че ние не сме оня орган, който ще се произнася. Ние сме тези обаче, които би трябвало да създадем правосъдната промяна, в това число и с промени в конституцията ", изясни водачът на Движение за права и свободи, а всичко останало било опити за внушения и неправилна интерпретация.

Според Карадайъ въпросът дали има политическо вмешателство в решенията на Висш съдебен съвет е към тях. " Аз да направя съмнение на нечие съмнение - не е редно. Някой е предполагал, че там е имало някаква политическа интервенция и аз да направя съмнение от моя страна на нечие съмнение. Нека, в случай че има обстоятелства, да приказваме за някои обстоятелства ", уточни той.

" От кого? От Прокопиев или от кого? Имало е политическо въздействие, видите ли, твърдите, че от Борисов имало политическо въздействие, Иван Гешев го твърди... Нека обстоятелства да приказваме ", прикани водачът на придвижването.

Карадайъ и сътрудниците му не разясниха срещата им с Мария Габриел, Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС, нито отговори на въпрос дали Движение за права и свободи ще поддържа държавно управление с първия мандат.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР