Оставка в момент на растящи цени, инфлация и увеличаваща се

...
Оставка в момент на растящи цени, инфлация и увеличаваща се
Коментари Харесай

Президентът Радев е против оставка на правителството

Оставка в миг на растящи цени, инфлация и увеличаваща се престъпност не е решение, а абдикация от отговорност, съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Карлово, ден откакто доста хора излязоха на митинг против неприятните условия за живот в цялата страна. Властта би трябвало да знае, че отводът от ръководство и бягство от проблемите слага морална бариера пред упоритостта да искаш властта още веднъж, сподели още Радев и добави: " Очаквам държавното управление и Народното събрание да посочат излаз от тази обстановка ".

В края на предходната седмица той още веднъж нападна ръководещите със свое послание, като в отговор беше упрекнат, че подстрекава към срутване на властовия ред. Как отговори той: „ Обединител не мога да става на неправдата, не мога да ставам обединител на политически партии, аз съм обединител на българския народ и съм задължен да показвам неговите терзания и неговите очаквания ".

Протестите са демократично право и те възстановяват и очакванията и достолепието на българите като жители и по тази причина към този момент са закономерни. Това сподели Румен Радев пред публицисти. Според него властта в действителност санкционира жителите за бедността, която тя не съумява да пребори. Той посочи, че " гласът на жителите, техните болки, техните паники не се чуват и някак си не доближават до ръководещите ". Според него властта губи датчиците си, чувството за проблемите на хората и в случай че няма чуваемост, в случай че няма съответни ограничения, в случай че не престават изказвания арогантни и цинични, в случай че продължава неразбирането на проблемите на хората - закономерно е тези митинги да не престават. Той не разяснява дали митингите са политически режисирани, само че добави " че никой не може да изкара хората принудително на улицата ".

Президентът посети 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. Той одобри строя на почетните роти на бригадата и се срещна с въоръжението и техниката, с която военнослужещите извършват дилемите си. Във военното формирование бяха и началникът на защитата ген. Андрей Боцев и командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов.

Срещата в Карлово е във връзка идния празник на Сухопътни войски - 19 ноември и 100 години от края на Първата международна война, за което президентът постави цветя пред паметника на починалите във войните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР