Оставка на заместник-кмета на столицата Тодор Чобанов. Той е отговорен

...
Оставка на заместник-кмета на столицата Тодор Чобанов. Той е отговорен
Коментари Харесай

Младежкото обединение в БСП – София: Оставка на Тодор Чобанов!

Оставка на заместник-кмета на столицата Тодор Чобанов. Той е виновен за нерешения проблем с дефицита тук-там в яслите и детските градини в града. Това заявят в своя позиция младите социалисти от Българска социалистическа партия – София във връзка оповестените резултати от тазгодишното първо класиране за банкет в детските заведения.
„ Официалната информация гласи, че кандидатствалите деца са 18 806. На първо класиране са признати по-малко от половината – 9 102. Свободните места, останали за второто класиране са малко над 3 000. Тези числа демонстрират, че повече от 6 000 деца няма да намерят място в общинските яслите и детските градини, показват от МО на Българска социалистическа партия в София – за тях нашата столица не е майка, а мащеха ".

Младежите акцентират, че здравните, икономическите и политическите последици от пандемията, до която докара разпространяването на COVID-19, ще останат дълго откакто светът се пребори със болестта. „ Много българи, в това число и софиянци, изгубиха работата си. Част от тях са родители на дребни деца. Освен, че се включиха в армията на безработните, те изгубиха и късмет детето им да има място в детско заведение. Липсата на трудова претовареност се отразява отрицателно на броя точки, нужни за класиране в ясла и детска градина. За доста млади фамилии, изпитващи финансови усложнения, ще се окаже непостижима задача да употребяват услугите на части детски заведения ", се споделя в позиция. „ Това нямаше да е по този начин, в случай че в София имаше обезпечено място за всяко едно дете ", уверени са младите социалисти.

Те напомнят, че Българска социалистическа партия – София неведнъж е упорствала за позволение на казуса с яслите и детските градини в столицата. А Младежкото обединяване нееднократно е алармирало за дефицита тук-там в голям брой квартали на столицата. „ За нас е извънредно значимо всяко дете да има своето място в детско заведение. Мнозинството в Столичния общински съвет имаше задоволително благоприятни условия да се оправи с този проблем. След 13 години ръководство на ГЕРБ, обаче, столицата към момента е извънредно неприятен образец във връзка с грижата към децата. За нас неналичието на съответни решения, свързани с този проблем повече от десетилетие, значи единствено едно – непросветеност и безнаказаност. Управляващите демонстрират, че са безусловно неспособни да се грижат за бъдещето на София и България – нашите деца ", декларират младежите.

Според тях построяването на задоволително детски градини и ясли е допустимо, в случай че има благосклонност и отговорност от страна на ръководещите Столична община.

„ Като членове на управлението на МО в Българска социалистическа партия – София настояваме за незабавното отдръпване на доцент доктор Тодор Чобанов от поста заместник-кмета по „ Култура, обучение, спорт и юношески действия ", желаят социалистите, тъй като той е виновен за ръководството на тези процеси.

„ Настояваме за бързи и безапелационни дейности от страна на ръководещото болшинство в столицата, с които казусът с местата в детските градини и яслите най-сетне да бъде решен. Дължим го на децата! ", безапелационни са от Оперативното бюро на Градския съвет на МО в Българска социалистическа партия – София.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР