Оставка на министъра на земеделието Румен Порожанов поискаха вчера животновъди

...
Оставка на министъра на земеделието Румен Порожанов поискаха вчера животновъди
Коментари Харесай

Животновъди поискаха оставката на Румен Порожанов

Оставка на министъра на земеделието Румен Порожанов желаеха през вчерашния ден животновъди от област Кърджали, Хасково, Димитровград и Харманли по време на двучасов митинг по пътя от Кърджали за Маказа, до спирка " Джебел ". До блокиране на пътя не се стигна, защото това искане на протестиращите е било отказано от управляващите. Причина за недоволството на животновъдите са ниските изкупни цени на млякото - 0,60 лв. за литър, и методът на субсидиране на бранша. За да получат дотации за животните, фермерите към този момент би трябвало да потвърдят с фактури създаденото и продадено мляко.

Мандрите отхвърлят да ни изкупуват млякото, а по този метод ние не можем да потвърдим количествата, въз основата на които ни се отпуска дотацията, оплакаха се животновъдите. По време на митинга стана ясно, че в Стара Загора представители на разнообразни асоциации на животновъдите в България готвят декларация до институциите, в която ще упорстват за анулация на доказването на количеството мляко. Ако не бъдем чути, ще предприемем стъпки към образуване на народен митинг, безапелационни бяха животновъдите от Кърджалийско.

Обвързването на дотациите с фактури беше въведено като мярка против сивия бранш. От бранша започнаха да се оплакват обаче, че не са били изцяло осведомени какво се изисква от тях.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР