Оставихме стабилна и развиваща се икономика на едно от челните

...
Оставихме стабилна и развиваща се икономика на едно от челните
Коментари Харесай

Нинова: Служебният кабинет се кани да вдигне данъците

Оставихме постоянна и разрастваща се стопанска система на едно от челните места в Европа. Това сподели на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 

" Оставихме 8,5 милиарда лв. в хазната. Един милиард и половина остатък. От гласуваните от Народното събрание 10 милиарда дълг са изтеглени 1,5 милиарда Тоест оставихме цялостен запас, остатък и малко теглен дълг. ", сподели Нинова. 

" Какво се случи с тези индикатори за четири седмици. Защо през вчерашния ден Национален статистически институт регистрира, че се срутва показателя за бизнес климата в България с близо 4% ", разяснява водачът на левицата.

" Някой би трябвало да ни отговори от кое място измисли цифрата 11 милиарда недостиг ", прикани Корнелия Нинова. 

" Според нас какво се случва. Първо: съзнателно се основава суматоха и страхове, което е извънредно неприятно за народа, който така и така е толкоз обезпокоен по какъв начин ще изкара зимата, цени, инфлация, приходи и в допълнение съзнателно да си стресираш народа с безусловно погрешни изказвания, че ще има свръхдефицит и ще банкрутира страната, е безконтролно, минимум казано ", разгласи Нинова.

" Второ: госпожа Велкова сподели, че въпреки и в този момент да има остатък, тя призна, че сме оставили подобен. През годините и в ноември месец е имало остатък, само че през декември е имало недостиг. При Борисов до ноември остатъци, през декември той яхва джипката, потегля през страната и през прозореца размяташе едни милиони и остатъкът се стопяваше. Това е моделът Дянков Борисов. С тези внушения, които се вършат, стесняване на разноските, това припомня на това време ", споделя Нинова.

" Трето. Внушават, че нашето държавно управление е водело неразумна политика и надали не с нея ще предизвикаме някакви апокалиптични прогнози за България. ", безапелационна е Корнелия Нинова.

" Четвърто: приготвят публичното мнение за повдигане на налози. Такъв беше един от анонсите на госпожа Велкова ", изясни водачът на Българска социалистическа партия. 

" Какво се готви да прави служебният кабинет. Разбираме, че готвят бюджет за следващата година. Очевидно се канят да режат обществените разноски и да заложат повдигане на налози и пробваха през вчерашния ден с анонси в тази посока публичното време. Искам да сме ясни, ние от Българска социалистическа партия за България сме поръчител, че това няма да се случи и в идващия парламент и в идващото държавно управление ", сподели Нинова. 

Българска социалистическа партия с коментар за недостига в бюджета, обявен от служебния министър на финансите Росица Велкова. 

Очаквайте детайлности!

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР