Оставихме им 15 млрд.излишък, сега те ни оставят по 15

...
Оставихме им 15 млрд.излишък, сега те ни оставят по 15
Коментари Харесай

Борисов: Около 20 правителства са взели толкова дълг, колкото правителството на Промяната за 1 година!

Оставихме им 15 млрд.излишък, в този момент те ни оставят по 15 милиарда лв. дълг на година.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на Зимния университет на Младежи-ГЕРБ, който се организира във Варна. Той беше безапелационен, че колкото харчиш, толкоз би трябвало да изкараш, а държавното управление би трябвало да има остатък в бюджета.

„ Приходите понижават със 700 млн., а разноските се усилват с над 2 милиарда Това са рисковете, които крие сватбарското предизборно наддаване. Див популизъм “, отсече Борисов. По думите му Европейската комисия ни споделя: резистентност на дълга, резистентен напредък. „ Устойчивостта на дълга означава-„ не правете повече дълг, нямате с какво да ги покриете “. Втората част на изречението значи, че ни казват-„ имате под 1% растеж на Брутният вътрешен продукт, доста сте слаби, с цел да си позволявате да вършиме това, което си разрешават богатите страни. Почнете да работите, с цел да вдигнете Брутният вътрешен продукт “, обясни ръководителят на ГЕРБ.

Той акцентира, че Европейска комисия ни приканва да бъдем фискално внимателни. „ На езика на Европейска комисия нерешителност значи „ доста внимавайте “! При 15 милиарда годишен дълг, ще последват наказателни процедури, които ще се стоварят върху България “, предизвести Бойко Борисов и съобщи,че съвестта му е чиста, тъй като на тази дата е предизвестил какво ще се случи на българите през идващите години. Също както преди 2 години предизвестих, че следва безпорядък и тотална рецесия, добави още той.

„ Инвестициите стопираха по този начин, както спря и Автомагистрала Хемус. Еконта пристигна и ви налъга хубаво-4 автомагистрали, 3 моста, тунели, язовири…Къде са? Къде има нещо издигнато за 2 години “, попита водачът на ГЕРБ. Той разгласи, че девизът за локалните избори би трябвало да бъде: да не допуснем в градовете да се случи, това, което се случи в страната, с помощта на Промяната.

Борисов разяснява и връзките си с президента Румен Радев. „ Не съм се чувал и срещал с Румен Радев от години. Вкараха ни с тази провокация в пояснителен режим. Ако Радев ме предложения, ще отида да приказвам с него, тъй като би трябвало да се обсъдят значимите тематики. Нямаше да укривам, в случай че съм се срещнал с него. Правилно е политиците да се приказват. Ако има среща, пръв аз ще я разглася “, безапелационен беше той.

„ Академик Денков стана учен,докато беше министър-в други времена щяха да кажат, че се е възползвал от служебното си състояние. Аз съм се отдръпнал и не върша трикове като тях-Денков като министър председател ще се кара на шефовете на партията си, които ще са му министри ли? Слагат едно мюре в лицето на Денков, с цел да си го командват. При идващите мандати ще има пазарлъци за министри, аз и професор Габровски няма и не желаеме да участваме в това “, добави още Бойко Борисов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР