Оставихме 1,5 млрд. лв. излишък, има пари за изборите. Това

...
Оставихме 1,5 млрд. лв. излишък, има пари за изборите. Това
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Оставихме 1,5 млрд. лв. излишък, има пари за изборите

Оставихме 1,5 милиарда лева остатък, има пари за изборите. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия и някогашен вицепремиер и стопански министър в кабинета „ Петков “ Корнелия Нинова пред bTV.

„ В края на мандата България е преди всичко в Европейски Съюз по промишлено произвеждане и на четвърто място по напредък на брутния вътрешен артикул. По-добре стоим от Италия, Испания и други европейски страни “, изясни Нинова.

Тя съобщи, че Българска социалистическа партия продължава да желае да се водят договаряния с „ Газпром “. Според нея по тази тематика не се гледа съществено от служебния кабинет. 

„ Има спорна информация даже сред министрите в служебния кабинет, тъй като господин Гълъб Донев сподели, че не знае кой тъкмо договаря, може би „ Булгаргаз “, а изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Деница Златева сподели, че диалозите се водят на високо политическо равнище. Високото политическо равнище значи, че би трябвало да вземат участие министър председателят или президентът, а министър председателят не знае кой ги води. Тоест тези непоследователни сигнали навеждат на мисълта, че не се гледа съществено на този въпрос “, разяснява Нинова.

Според нея служебният кабинет не е направил нужното, с цел да обезпечи разтоварването на танкерите с полутечен газ. „ Какво споделят служебният кабинет и ГЕРБ – обрисува се заплашителен недостиг, идва прелом, финансов колапс. Няма нищо правилно в това. Каква е задачата - да уплашат хората. И идната стъпка те я подсказаха - би трябвало да се режат разноските, може и да се подвигат налозите. Тяхната линия е на стягане на коланите и рязане най-вече на обществени разноски. “

По думите ѝ до момента Българска социалистическа партия е имала разлики с „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “, само че са работили дружно по стратегия за битка с корупцията, за слагане на ред в страната и за привършване на модела на ръководство на ГЕРБ.

 „ Сега те би трябвало да се дефинират по тази линия - желаят ли да режем разноски и да подвигаме налози или желаят да продължим политиката, която трите партии водихме до момента. Допускам, че ще желаят второто, тъй като този бюджет, който направихме и политиката, която до момента водихме, я решавахме трите партии. Т.е. имаме основата, върху която да продължи, а още по-важно е в този момент поради зимата, която следва “, сподели още тя.

Във връзка с идните избори тя сподели още, че ще работи на драго сърце за Благоевград, където е лидер на листите.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР