Оставиха в ареста за още 24 часа задържания по подозрение

...
Оставиха в ареста за още 24 часа задържания по подозрение
Коментари Харесай

Журналистът със запалената врата: Аз съм мишена

Оставиха в ареста за още 24 часа арестувания по съмнение за съпричастност към палежа на дома на бургаския фоторепортер Борислав Пенков, оповестиха за NOVA от полицията в Бургас. Заради палежа се наложи десетки хора да бъдат евакуирани в неделя през нощта.

Продължава следствието на случая .

Постепенно стартира и отстраняването на вредите във в хода, в който той живее. Още нощес е възстанове електрозахранването в целия вход, стартира и разчистване на междуетажните площадки.

Запалиха вратата на публицист

Фоторепортерът от бургаския вестник „ Черноморски фар изкара втора безсънна нощ, след палежа на автомобилна гума пред дома му. Според него проблемите му почнали след фотоси на изгоряло заведение в Морската градина напролет, а следващото нахлуване не било изненадващо за него. „ Да, аз го чаках, само че чаках да възпламенят терасата, тъй като разбрах с какви хора имам работа”, изясни Пенков.

Ръководството на вестника, в който работи Борислав счита за недопустимо нападението на публицисти поради работата им .

„ Живеем в XXI в. и това е извънредно некултурен и извънредно недодялан метод да се контролират едни връзки сред дадени персони. Притеснени сме за неговата сигурност, за неговия живот и здраве”, сподели основният редактор на в. „ Черноморски фар” Силвия Шатърова.

Притеснен за себе си е и Борислав. „ Аз съм цел сега. Не знам моите нападатели даже по какъв начин наподобяват. Те доста добре ме познават, наблюдават ме”, тормози се журналистът.

Още по тематиката вижте във видеото горе.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР