Оставиха в ареста 49-годишния мъж, представял се за дистрибутор и взимал

...
Оставиха в ареста 49-годишния мъж, представял се за дистрибутор и взимал
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, представял се за дистрибутор и взимал пари от търговски обекти

Оставиха в ареста 49-годишния мъж, представял се за дистрибутор и взимал пари от търговски обекти, оповестиха от прокуратурата.

Той е привлечен към наказателна отговорност за две измами и опит за машинация в търговски обекти, при които са нанесени имотни вреди. 
 
Мъжът е арестуван на 13 септември. Престъпленията, за които е притеглен като обвинен, са били осъществени в интервала от 8 до 13 септември.

Той е влизал в обектите, представял се за дистрибутор на тютюневи произведения и заявявал на чиновниците, че притежателите им му дължат пари за минали или идни доставки.

В два от магазините съумял да заблуди продавач-консултантите и да вземе от тях съответно 800 лв. и 470 лв.. В третия случай, останал единствено опит, поискал 1000 лв..

В хода на следствието станало ясно, че обвиненият е работил по тази скица на територията на Добрич от април тази година. Предстои да се обясни неговата съпричастност към други случаи на сходни измами, осъществени в града. Събрани са данни за идентични случаи, регистрирани в градовете Исперих и Шумен.

Обвиняемият е добре известен на органите на реда и прокуратурата, осъждан е общо 12 пъти, като в 10 от случаите е ставало дума за измами. Определението на съда предстои на обжалване пред Окръжния съд в града.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР