Оставиха в ареста 40-годишния Стоил Терзиев, който преби до смърт

...
Оставиха в ареста 40-годишния Стоил Терзиев, който преби до смърт
Коментари Харесай

Разкриха жестоки подробности за отцеубийството край Пловдив

Оставиха в ареста 40-годишния Стоил Терзиев, който преби до гибел татко си в село Неделево, съобщи Plovdiv24.bg. Решението на Окръжния съд може да бъде обжалвано в тридневен период пред Апелативния съд. В случай, че има обжалване, идващото съвещание на съда е планувано за петък, 29 март, от 10 часа.

Прокуратурата разкри шокиращи детайлности за метода, по който е осъществено убийството. За него е свидетелствала персонално майката на обвинявания и брачна половинка на убития Антон Терзиев, на 65 години. Тя разказала, че връзките на татко и наследник били неприятни и ескалирали при всяко напиване. Във съдбовния ден Стоил желал да излиза, а татко му не му разрешил, като го дръпнал за якето, което се скъсало. След това станало ужасно.

Стоил се нахвърлил върху него, повалил го на леглото и почнал да го удря свиреп по лицето, гърдите и главата. Той нанасял удари с ръце и крайници в продължение на 5 минути, макар опитите на майката да го спре. Баща му не отвръщал, единствено се отбранявал.

Стоил се качил и върху него и траял с ударите. От огледа на мястото на престъплението е открита и обърната железна маса на двора на къщата и на единия и крайник са открити кръв и косми, съответстващи на пострадванията в горната част на главата на потърпевшия, сподели прокурор Петър Петров.

В последна сметка майката Димитрина Терзиева, която се явява очевидец по делото, извикала съседката, която се обадила на тел. 112. Когато медицинският екип дошъл на място разкрили бащата да лежи на плочките на двора. На идващия ден той умрял. Доказано е, че гибелта му се дължи на аспирация на кръв и е от провокирана сърдечна и белодробна непълнота.

Стоил Терзиев има обременено правосъдно минало, той е осъждан 6 пъти до момента за разнообразна незаконна активност, уточни съдията. Има трайно незаконно държание. Посегнал е на татко си по нищожен мотив. Последното излежаване на присъдата е било през май 2019 година. Не е фамилен, няма и другарка, незает е. Живее на непрекъснат адрес при майка си, само че няма гаранция дали няма да извърши друго закононарушение още веднъж, в случай че бъде оставен на независимост, обоснова се съдията.

Преди това, неговият длъжностен бранител, юрист Йорданка Ловчева се опита да му издейства по-лека мярка - " домакински арест “. Тя се опита да трансферира виновността на лекарите, като уточни, че не може да се твърди сигурно, че гибелта е настъпила вследствие от побоя. " Според майката Димитрия Терзиева, която е свидетелствала, положението на потърпевшия се влошило внезапно след операциите, осъществени в болничното заведение, защото медицинските лица желали да видят положението на белия дроб.

Преди това той не е имал проблеми с дишането “, обоснова настояването си за по-лека мярка юрист Ловчева. Именно за това не може да се прави извод, съгласно нея, че Стоил Терзиев е отговорен за гибелта на татко му. Нямало задоволително данни и съдебно-медицинска експертиза за аргументите за гибелта. Защитникът сподели още, че възрастният мъж постоянно дразнел сина си, като в тази ситуация му скъсал якето. Той пръв нападнал сина си, откакто е бил под въздействие на алкохол.

Съдът обаче не почете нейното искане и остави Стоил Терзиев в ареста.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР