Оставиха ме без пенсия и не само мен. И с

...
Оставиха ме без пенсия и не само мен. И с
Коментари Харесай

Иво Папазов - Ибряма се жалва от пенсията си

" Оставиха ме без пенсия и освен мен. И с тези 70 лв. добавки какво можете да си купите, просто пробвайте да изчислите... Нищо, единствено самун. "  Това сподели с горест в гласа огромният кларинетист Иво Папазов-Ибряма, когато разбра, че за Коледа пенсионерите ще получат по 70 лв. добавки.

" Преди години бяхме препоръчани от Вежди Рашидов двамата с Йълдъз Ибрахимова за лична пенсия, само че нищо не се случи. Дават на милионерчетата, на мен защо ми е... Аз съм един естествен, средностатистически българин. Да са живи и здрави приятелите ми. На тях мога да разгадавам, както и те на мен ", споделя Ибряма. С ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов музикантът е в положителни връзки, само че не желае да го занимава със себе си. " Сега сме на " здравей-здрасти ". То един човек като влезе в политиката, и се скапва. Само с един политик съм в най-хубави връзки, само че няма да му кажа името, то е ясно де... ", показа Ибряма.

Патриотът Папазов не счита да напуща родината и не съжалява, че не го е направил преди време, макар пренебрежителното отношение на властимащите към него. " Не знам, може би все ме не помнят. 70 години направих, никой не ме поздрави за юбилея от властниците. Получих и премия от Лисабон, отново никой. Благодарен съм въпреки всичко на уредниците на " Аполония ", които направиха концерт за мен ", споделя Ибряма.

Oт много време насам той мъчно стои прав, защото има проблем с кръста, писа  " България Днес ".  " Свалих килограми, само че отново ме боли. Не желая да се подлагам на интервенция. А пък стои ли се у дома на мизерни парици? Големият ми наследник Христо работи и ни устоя с жена ми Мария, а дребният пък ни вози, като имаме участия. Имам и щерка от първия си брак, само че тя е в Германия и от 6-7 години не подкрепям връзки с нея. Ако не са двамата синове, съм изгубен ", тъжно споделя Ибряма.

С днешна дата Ибряма съпоставя времето, в която живеем, с " мутренското ", когато са се разпределяли територии. " В средата на 90-те бяха поставили бомба в двора ми в село Богомилово и тя взе, че гръмна. Смятам, че беше заложена по простъпка. Не съм конфликтен човек и в никакъв случай не съм имал проблеми с комшии. И през днешния ден обаче на къщата стои още откъртеното от гърмежа. Така и не го оправих, с цел да може да ми напомня какво съм изживял ", с усмивка споделя Ибряма.

" Все очаквам да се оправи тази страна. Навремето бях оптимист, към този момент не мога да бъда. Става по-лошо, децата ни отпътуват за чужбина, изтървахме си младите. Станахме страна на пенсионерите. А можех да пребивавам на всички места още по времето на Тодор Живков. Още тогава имах опция да отпътува като политически бежанец, само че си останах тук. За какво ли ", тюхка се през днешния ден Иво Папазов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР