Оставиха без болнични мъж с прекаран COVID-19 Пловдивчанин, прекарал COVID-19,

...
Оставиха без болнични мъж с прекаран COVID-19 Пловдивчанин, прекарал COVID-19,
Коментари Харесай

Четете в Марица: 18 училища прясно ремонтирани за първия з...

Оставиха без болнични мъж с прекаран COVID-19
Пловдивчанин, прекарал COVID-19, попадна в административен капан - не може да си вземе болничен лист за карантината, нито пък за идващите дни, макар че е развил бронхопневмония. " Пълно безумство, не съм на работа от 20 август, когато пробата ми излезе позитивен, и не мога да показва пред шефа си никакъв документ, който да оправдае отсъствията ми ", споделя пред " Марица " Румен Георгиев.

Електронната система - във фризера, парите отиват за загубите на превозвачите
Градският превоз в Пловдив се трансформира в следващата ябълка на раздора в локалния парламент. След шумни кавги и пазарлъци съветниците се сплотиха и предоговориха препоръчаната отплата за превозвачите, тъй че хем общинският бюджет да не бъде ощетен надълбоко, хем пловдивчани да не останат без автобуси.

Концесионерът на спирките заплаща, без да употребява
Близо милион лв. са влезнали в общинския бюджет на Пловдив от концесионните такси за 2020 година, демонстрира докладът, който съветниците одобриха на вчерашната сесия на локалния парламент. Въпреки пандемичната година съвсем всички компании, ползващи общинска благосъстоятелност, към този момент са изплатили дължимите такси. На единиците, които закъсняват, се начисляват лихви за просрочията.

Прозрачност без граници в ръководството на Пловдив
Александър Константинов – някогашен зам.-кмет: „ Преди няколко месеца Община Пловдив получи грамота от Института за обществена администрация (ИПА) за " софтуерни решения за обществено ръководство ". Оппааа. Не е ясно с какво тъкмо се занимава въпросният институт, само че очевидно има сериозен опит в откривателската активност. И учените там са съумели да открият това, което жителите на Пловдив по този начин и не могат.”

18 учебни заведения прясно ремонтирани за първия звънец
В 18 общински учебни заведения в Пловдив ще мирише на прясно боядисано за първия образователен ден. В тях са осъществени козметични поправки за ободряване на класни стаи и коридори - шпакловане, боядисване на стени и тавани, циклене и лакиране на паркет.

Пловдивчани се подредиха измежду най-болнавите чиновници
Пандемията от ковид изведе на напред във времето две значими тематики - болничните и безработицата, и съумя да свие неоснователните отсъствия от работа съвсем до най-малко. В същото време обаче затвърди наклонността, че пловдивските чиновници са измежду най-болнавите в страната.

" Уикенд в Пловдив " потегля с 50 предложения за понижения
С 50 разнообразни предложения за понижение стартира четвъртият фестивал „ Уикенд в Пловдив”. Той ще се организира в трите дни сред 17 и 19 септември. Идеята за него е да продължи процесът по рестартиране на туризма в града.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР