Остават три дни до изтичането на срока за подаване на

...
Остават три дни до изтичането на срока за подаване на
Коментари Харесай

Партиите отчитат предизборната си кампания до 11 ноември

Остават три дни до приключването на периода за подаване на докладите по отношение на приходите, разноските и отговорностите за заплащане по отношение на предизборната акция.

Партиите, обединенията и инициативните комитети, които взеха присъединяване в изборите на 2 октомври, би трябвало до 11 ноември в това число, да показват пред Сметната палата изисканите доклади, чийто краен период се дефинира от Изборния кодекс и е 30 работни дни след изборния ден.

В същия времеви диапазон медиите, социологическите и рекламни организации също са длъжни да дават доклад за предоставените услуги на взелите присъединяване партии в изборите на 2 октомври.

Председателите на партиите, обединенията и инициативните комитети би трябвало да показват доклада на книжен и електронен притежател, дружно с извлечение от банковата сметка. Към тях се ползват още декларациите за генезис на дарените средства, както и на предоставените средства от претендент или член на предприемчив комитет, в случай че са в размер над една минимална работна заплата.

Ако доклад не се даде или не е по пример, се планува санкция от 2000 до 10 000 лв. на представителните лица.

До 15 дни след приключването на периода за показване на доклад, Сметната палата ще ги разгласява на интернет страницата си.

В случай, че заявените доходи и осъществените разноски за предизборна акция са над 1000 лв., в период от 6 месеца Сметната палата прави одит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР