Остават само три дни до началото на Световното първенство в

...
Остават само три дни до началото на Световното първенство в
Коментари Харесай

Под лупа в Катар 2022: Джуд Белингам

Остават единствено три дни до началото на Световното състезание в Катар. Очакват ни доста зрелищни мачове и голям брой международни звезди, като любимците за купата са няколко, а всеки бленува за най-големия трофей във футбола. Всички ще следим звездите като Килиан Мбапе, Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Неймар и други, само че ние се грижим в поредицата под лупа Мондиал 2022 да ви срещнем и с младите гении, на които можем да обърнем внимание.

Днес ще ви представим играча на Борусия Дортмунд - Джуд Белингам. Име, познато на всички и човек, който е свързван с най-големите клубове в Европа, поради феноменалното си показване с екипа на немския тим.

Джуд Белингам е единствено на 19 години и от началото на сезона с екипа на Борусия в 15 мача в шампионата има 3 гола и 4 асистенции. Впечатляваща е статистиката на британския национал в Шампионската лига, където в петте си участия има 4 попадения и 1 голово подаване. Сумата, на която е оценен Белингам съгласно Transfermarkt, е 100 милиона евро, като тимовете на Челси Манчестър Сити, Реал Мадрид и Ливърпул са мощно заинтригувани от опцията да го привлекат в редиците си. 

Освен, че може да бележи попадения и да прави асистенции, Белингам е страховит и във връзка с отнемането на топката и управлението ѝ. През актуалната акция във всички надпревари полузащитникът прави по 1.9 удари на мач и 1.0 основни подавания на мач, което демонстрира, че непроменяемо играчът съумява да сътвори нужната заплаха пред противниковата врата. Числата му в отбранителен проект също са впечатляващи - 8.4 извоювани дуели на мач и 2.7 шпагати на мач, т.е, играчът е задоволително деен и във фаза отбрана. Джуд Белингам обича да пробва и дълги подавания по дължината на терена, като той съумява да реализира 3.7 дълги паса на мач. 

Този състезател като че ли има всичко и в двете етапи на терена. Неговият растеж - 187 см, също му оказва помощ да бъде задоволително боеспосебен в единоборствата. Джуд Белингам ще дебютира на Световно състезание за състава на Англия, като се чака да бъде и титуляр в тима на Гарет Саутгейт. Полузащитникът, в случай че успее да впечатли с изявите си, може даже да завиши своята цена и тя да бъде над 100 милиона евро. Белингам е най-младият състезател на Бирмингам, който записва минути и най-младият състезател, който бележи за този тим. Когато бе притеглен през 2020-та година от Борусия Дортмунд за сумата от 25 милиона евро, тогава това бе връх за 17-годишен.

Очакванията към този млад гений, едвам на 19 години, са големи, само че точно Световното състезание е мястото, където всеки може да блесне и да впечатли целия свят. Белингам несъмнено е едно от най-желаните имена в международния футбол и без значение от неговото показване на Мондиала в Катар, той със сигурност има бъдеще на огромната футболна сцена.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР