Остават само няколко до Коледа, а вие вече се притеснявате,

...
Остават само няколко до Коледа, а вие вече се притеснявате,
Коментари Харесай

Как да зарадвате близките си и да спестите около Коледните празници?

Остават единствено няколко до Коледа, а вие към този момент се притеснявате, че освен сте изпразнили портфейла си, само че и вероятността да търсите заеми е голяма.
Ако това се случва за пръв път, някак си можете да го преглътнете, само че се случва всяка година макар сделките, които вършиме сами със себе си, че другата Коледа ще измененията нещата.

За страдание, с сделки и ангажименти няма да измененията нищо, само че в случай че следвате няколкото практични съвета, които ще ви дадем, може би другата Коледа ще можете освен да осигурите всичко належащо за посрещането на празниците, само че и да спестите малко пари.

Как да осигурите всичко належащо за Коледа и по едно и също време с това да спестите?

Предварително обмисляне на бюджета

Идеалният вид би бил да започнете с планирането още в първите дни от новата година, само че в случай че не можете да започнете още от януари е добре да започнете да мислите за коледните дарове още през първото тримесечие на новата година. Ако всеки месец отделяте по 10% от заплатата си за покупката на коледните дарове, когато настъпи времето да пазарувате ще имате задоволително пари, с цел да не употребявате и лев от заплатата си.

Предварителен лист на подаръците

Още при започване на новата година седнете и си направете лист на хората, на които би трябвало да купувате дарове за Коледа. Обмислете с какво бихте желали да ги зарадвате и определете парите, които можете да заделите за подаръка на съответния човек. Така ще имате време да следите за промоции и разпродажби и да се възползвате от по-ниските цени за покупката на подаръците. По този метод ще спестите пари и ще зарадвате хората с подаръците, които в действителност желаят.

Подредете целите си

Първо купувайте подаръците на най-близките си хора. Логично е, че на най-близките си хора ще изберете по-скъпи дарове, по тази причина дано те са с преимущество. След това започнете с покупките за другари и сътрудници, като за тях можете да изберете по нещо алегорично. Съвет: в случай че през годината ходите на екскурзии или почивки, можете да купувате по нещо мъничко, което да им подарите за Коледа.

Следете за разнообразни отстъпки или акции, които кредитните компании вършат

Да вземете бързи заеми от Мини Заем може да ви излезе доста преференциално, в случай че се възползвате от пониженията и отстъпките, които кредитната компания прави. Така ще имате спомагателни пари, с които да закупите някой от коледните дарове незабавно и на преференциални цени, само че ще спестите от разноските по погасяването на заема. Ако следите постоянно какво се случва, можете да се възползвате и от безлихвени заеми или от разнообразни промоции, каквито от MiniZaem.bg вършат при асимилиране на заем.

Използвайте промо кодове и ваучери за отстъпки

В доста магазини оферират разнообразни промо кодове или ваучери, които ви дават опция да закупите подаръците с понижение. С ваучери към този момент можете да закупите евтини самолетни билети, да резервирате отмора или да закупите кашмирен пуловер с понижение, в случай че желаете.

Не оставяйте извършването на покупки за последните дни преди Коледа

Въпреки, че тъкмо по това време всички магазини окачват огромни табели, на които написа „ огромно намаление”, в най-малко половината от случаите понижението не е действително. Затова е добре да започнете с покупките още през лятото или есента, с цел да сте сигурни, че няма да закупите нещо, на което цената вместо да е понижена е нараснала. Сравнявайте цените, пресмятайте и едвам тогава купувайте… най-малко през днешния ден е елементарно да сравните цените на една и съща стока в няколко онлайн магазина.

Не подценявайте описите и не купувайте неща, които ще разстроят бюджета ви

Често се случва да закупите нещо, за което вътрешния ви глас ви споделя още в магазина, че грешите, само че вие просто го пренебрегвате… и съжалявате по-късно. Затова, в никакъв случай не се отклонявайте от листата, който сте изготвили. Направите ли го, още веднъж ще се окажете в ситуацията, в което сте били и предната Коледа - обезпокоени и без пари в портфейла.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР