Остават само две седмици от кампанията на ЛАБОРАТОРИИ РУСЕВ -

...
Остават само две седмици от кампанията на ЛАБОРАТОРИИ РУСЕВ -
Коментари Харесай

Продължава кампанията Изследвай се днес на Лаборатории Русев - Варна за ЯМР изследване на простатна жлеза

Остават единствено две седмици от акцията на ЛАБОРАТОРИИ РУСЕВ - Варна - „ Изследвай се през днешния ден “ . Инициативата продължава до края на месец ноември 2018 и планува 10% отстъпка от цената за Мултипараметричен ЯМР (ядрено-магнитен резонанс) на простатна жлеза. Повод за акцията е Световният ден на мъжа и превнецията против рака на простатата, който обичайно се отбелязва през ноември.

 Ядрено-магнитният резонанс е доста скъп способ за диагностициране на болесттите на простатната жлеза. Методът е неинавазивен, изцяло безопасен и доста по-информативен от ултразвуковото проучване за ранното разкриване на рак на простатата . С ЯМР могат да се открият и дефинират напълно дребни по мярка лезии (възли ), които елементарно могат да се пропуснат при физикален обзор или обзор с ехограф.

Лекарите постоянно дефинират простатната жлеза като „ второто сърце “ на мъжа. Може да се каже, че това е неговата слабост, тъй като тя постоянно бива поразявана от разнообразни болести. Това са главно възпалителните болести - при по-младите мъже, доброкачествената простатна хиперплазия - при мъжете над 50 години и в най-лошия случай - рак на простата.

 Ракът на простатата през последните години заема все по-челно място в класациите за периодичност на раковите болести измежду мъжете, като доста от настоящите изследвания му отреждат първата позиция и го дефинират като най-често срещания рак измежду мъжете. Ракът на простатата е злокачествено заболяване, което се развива най-вече у мъже над 50-годишна възраст. Симптоми при започване на развиването на болестта съвсем няма. Поради тази причина от извънредно значение за ранното му диагностициране са годишните профилактични прегледи при уролог за мъже над 50 години. Ранното разкриване на болестта доста усъвършенства прогнозата и преживяемостта на болните.

 В Лаборатории Русев – Варна е конфигуриран уред Siemens Magnetom Aera 1,5 T , който е допустимо най-съвременният и високотехнологичен  уред, а по този начин съущо и единственият в Източна България, който има функционалностите за Онкологичен ЯМР скрининг нацяло тяло, Ангиография без контрастност, Урография без контрастност, Мултипараметричен ЯМР на простата и ЯМР на млечни жлези.

При проучване на пациенти със подозрение за рак на простатната жлеза в Лаборатории Русев – Варна се употребява М ултипараметричен ЯМР с протокол и систематизиране на лезиите по системата PI-RADS (Prostate Imaging Reporting and Data System). Това дава опция да се запишат голям брой детайлни изображения на жлезата, семенните мехурчета и прилежащите лимфни възли, посредством които се прави детайлна оценка на получените облици, отличаване на злокачествените от доброкачествените лезии и при потвърден карцином - стадиране на процеса. Използването на тази система улеснява връзката сред спецалистите по образна диагностика и уролозите и дава данни за ориентирана биопсия на всяка подозрителна лезия. Резултатите се обобщават количествено и се дефинират в степени (от 1 до 5) - надлежно от " доста дребна " възможност до " доста висок " риск за съществуване на клинично важен карцином.

 Мултипараметричният ЯМР може да дефинира съществуването, местоположението и разпространяването на туморите, ангажирането на простатната капсула, размерите и да даде скъпа информация за прилежащите тъкани, което е изключително значимо при осъществяване на невросъхраняваща хирургия на простатата.

Мултипараметричният ЯМР на простатата е извънредно значим диагностичен способ при:
при нараснали стойности на кръвно проучване на PSA (простатноспецифичен антиген), когато при мануален и ехографски обзор не се откриват изменения; при естествени равнища на PSA, когато има подозрения за формиране на възли в простатата; при потвърден раков развой за установяване на стадия и обсега на рака; за следене на резултата от лекуването.
Случаите на рак на простатата се усилват с напредването на възрастта. За страдание, в последно време с това заболяване се диагностицират все по-често и мъже, ненавършили 50 години. Обикновено при по-младите процесът се развива по-бързо и по-злокачествено. Ето за какво е доста значимо профилактиката на рака на простатата да стартира рано, изключително при мъже с фамилна обремененост.

 

За информация и записване:

Лаборатории Русев - Варна

Адрес: Варна, бул “Цар Освободител ” 100, в двора на МБАЛ “Св. Анна ”

Телефон: 052/61 65 66; 0889/90 95 72

 

  Лаборатории Русев - Варна

https://www.facebook.com/Лаборатории-Русев-Варна-1171524403007756/ 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР