Остават само четири дни до празника на Бургас - 6-ти

...
Остават само четири дни до празника на Бургас - 6-ти
Коментари Харесай

Остават четири дни до Никулден, а бургаските музиканти вече усилено репетират

Остават единствено четири дни до празника на Бургас - 6-ти декември, Никулден, когато градските улици и площади ще се изпълнят още веднъж с доста музика, въодушевление и усмихнати хора. През целия ден на разнообразни подиуми самостоятелни реализатори, типичен квартети, инструментални обединения и рок групи ще свирят онлайн и ще радват бургазлии.

Забавлението ще стартира тъкмо в 10.00 часа в добре познатото на всички бургазлии Никулденско градче в градинката до Часовника. На сцената с корабчето ще стартира първият от многото празнични концерти. Добро въодушевление на бургазлии ще " подаряват " музикантите от рок група " FOUR " и градският духов оркестър. Освен тях, обичани и известни песни ще извършват децата от музикалното учебно заведение в Бургас " Проф. Панчо Владигеров " и от вокална група " Морски песъчинки " с диригент Милена Добрева.

Арт зона с забавни работилнички за дребни и огромни ще бъде ситуирана в празничното никулденско градче. Шест шатри, проведени от Арт къща " Ла Малена ", ще оферират на бургазлии сами да изработят никулденски картички, риби и всевъзможни морски жители от филц, да нарисуват картини от пясък, морски съкровища, да създадат сами нашумелите безвредни желета - слайм и изображение на огромна риба с формат А1 от пластмасови капачки.

Много музика и танци от 11.00 часа на сцена до Компаса ще раздават квартет " Арте " и рок бандата " Stiff Bone ". Другото " горещо " място в декемврийския ден ще бъде пред постройката на Археологическия музей на ул. " Богориди " 21, където ще свирят класическите музиканти от квартет " Вива " и рок групата " Euphoria ".

Половин час преди да бъде открита обичайна галерия на бургаските художници, на която ще бъдат оповестени имената на тазгодишните " Художник на годината " и " Бург на годината ", пред постройката на Дружеството на бургаските художници на ул. " Александровска " 22 в 12.30 часа Бургаският духов оркестър ще поздрави бургазлии с празнични мелодии на незабравими международни евъргрийни.

Концертните прояви на Никулден не престават от 11.00 часа в парка в ж.к. " Изгрев " с реализатори и музиканти към читалище " Изгрев 1909 ".

Два концерта ще се състоят и в най-големия жилищен комплекс в града - " Меден рудник ". На Сцената до учебно заведение " Петко Росен " ще излязат обичаните музиканти от вокална група " Тоника Домини " - Ева Найденова, Виолета и Красимир Гюлмезови, които ще изпълнят известните си шлагери като " Нощ над града ", " Лека нощ, усмивки ", " Здравей, по какъв начин си, приятелю ", " Моя обич ", " Там край реката ", " Нека да е лято " и доста други.

Доброто въодушевление ще продължи с осъществяванията на фолклорните сформира " Чинките ", " Младост " и " Медено котле ", а оркестър " Веселие " с националните реализатори Цветелина и Панайот Стойчеви ще накара всички присъстващи да се заловен на празничното хоро.

Още едно музикално събитие ще се организира на 6-ти декември в к-с " Меден рудник ". В 12.00 часа в православния храм " Свети Николай Чудотворец " ще стартира тържествения концерт с църковни песнопения в осъществяване на разбъркан хор " Родна ария ", воден от именития бургаски хоров диригент Милена Добрева. В него ще прозвучат фамозни творби на композитори като Добри Христов, Сергей Локотков, Дмитрий Бортнянски и Сергей Рахманинов.

Никулденските музикални прояви ще бъдат съпроводени от разпределяне на обичайна за празника рибна супа по остаряла рибарска рецепта, която ще стартира в 11.00 часа до Часовника, Компаса, Магазия 1 до Морска гара и СУ " Петко Росен " в ж.к. " Меден рудник ".

Кулминацията на празника е запалването на светлините на 18-метровата коледна елха и новогодишната декорация на Бургас по време на огромния Никулденски концерт на площад " Тройката " в 17.30 часа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР