Остават само 2 дни, за да стане ясно дали Бургас

...
Остават само 2 дни, за да стане ясно дали Бургас
Коментари Харесай

Бургас е кандидат за европейска младежка столица

Остават единствено 2 дни, с цел да стане ясно дали Бурга с е измежду градовете, които ще продължат в конкуренцията за купата „ Европейска младежка столица “ през 2025 година , оповестяват от Общината в града.

Всяка година купата се присъжда на европейски град, който показва новаторските си политики за включването на младежите в процесите на взимане на решения, внасяйки една по-съвременна вероятност в развиването на младежката екосистема и градския живот.

„ Европейска младежка столица “ е освен способ за шерване на положителни практики, само че и капацитет, който може да разлисти на бързи обороти растежа на града, с помощта на известността и прозрачността, която купата носи, а и наситеността от новаторски начинания, които следва да бъдат осъществени. Предвидените действия ще са ориентирани към младежта, и в идеалния случай – създадени от младежта. Темите могат да варират от развиване на публичен превоз и съгласуваност, през досегаемост на околната среда, културни и просветителни събития, демократично направени политики, и да допринесат даже за развиването на младежкия бранш на континента.

Титлата има за цел да поддържа както младите, по този начин и локалните държавни структури, с цел да се изградят качествени канали на връзка, гарантиращи разобличаване на нови благоприятни условия, използване на положителни практики и завещание - насочна точка за бъдещите общини-столици.

„ Най-добрият метод да предвидиш бъдещето е да го създадеш! “ е мотото на бургаската кандидатура, а слоганът - „ Европейските обичаи срещат новаторското бъдеще “ дефинира визията на кандидатурата, характеризираща се с доста футуристични образни материали. Графичните детайли са дело на двама възпитаници от бургаската немска гимназия - Павел Которов и Николай Чалъков, които от година са доброволци към отдел „ Превенции и юношески действия “.

Бургас има капацитета и мотивацията да се трансформира в новаторски юношески европейски център. Положителната наклонност в развиването на просветителните и младежките политики, обновяването и подобряването на инфраструктурата и активизирането на младите са сполучливи практики и насърчаващ образец. Кандидатурата е подкрепена и от водещи български неправителствени организации, сред които са Национален юношески конгрес, Националното посланичество на студентските препоръки, Българският червен кръст, WWF България, Ротари клубовете в Бургас, Асоциацията на българските водачи и бизнесмени, Българска фондация Биоразнообразие, AEGEE България, както и Националната мрежа на омбудсманите в България.

Резултатите от присъединяване на Бургас в конкуренцията не се свеждат единствено до очаквания за спечелването на влиятелната купа, само че са продължение на напъните на Община Бургас в използването на новаторски практики в областта на предварителните защити и младежките политики, както и основаването на проект за подобряването на изискванията за развиване на младежката екосистема в града.

Стратегията за новаторско бъдеще , построено върху европейски пиедестал, включва съсредоточаване на вниманието върху икономическия и младежкия капацитет на Бургас, посредством привличането на бизнес и просветителни сътрудници за обезпечаване на нови работни места, отварянето на университетски институции и юношески споделени пространства за развойна активност и отдих. Целта е младите в града да имат опцията да бъдат по-образовани, по-висококвалифицирани и по-успешно осъществени.

Резултатите от първия кръг на конкуренцията ще бъдат ясни на 7 април , само че обединяването на дейните жители, неправителствените организации и бизнеса в идеята за развиване на града, е реалност и занапред ще продължава да основава благоприятни условия. Подкрепете Бургас, като споделяте новината, както и своите хрумвания и мнение за бъдещите стъпки в посока към един доста по-младежки и новаторски Бургас, чрез страницата „ Бургас харесва младите “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР