Остават по-малко от три дни до старта на новия тенис

...
Остават по-малко от три дни до старта на новия тенис
Коментари Харесай

Гърция и Белгия ще разчитат на най-доброто срещу България на United Cup

Остават по-малко от три дни до старта на новия тенис сезон, а началото ще бъде сложено с дебютното издание на отборния шампионат United Cup.

За голяма наслада България също ще бъде част от конкуренцията, като нашият отбор е воден от първите ни ракети при мъжете и дамите Григор Димитров и Виктория Томова. В състава са още Димитър Кузманов, Адриан Андреев, Александър Лазаров, Изабелла Шиникова и Гергана Топалова.

Жребият отреди на трикольорите място в група А, където са още тимовете на Гърция и Белгия, които разполагат с доста мощни сформира.

Лидери на гърците са Стефанос Циципас и Мария Сакари, които влизат в шампионата надлежно под №3 и №6 в ранглистите на АТР и WTA. Южните ни съседи на процедура са първи сложени в конкуренцията, защото техните най-хубави тенисисти и при двата пола разполагат с най-хубав ранкинг.

В същото време при мъжете Гърция ще може да разчита още на Михаил Перволаракис, който през предходната акция дебютира в главната скица на шампионат от АТР, Стефанос Сакеларидис и по-малкият брат на Стефанос Циципас Петрос, който ще бъде и в ролята на капитан на тима. През последните години Петрос натрупа сериозен опит в конкуренциите на двойки, където дружно с по-големия си брат взеха присъединяване в няколко шампионата от Големия шлем и сериите АТР Мастърс 1000.

При дамите с изключение на Мария Сакари в отбора е още Деспина Папамихаил (№158), която има мачове против първите две ракети на България Вики Томова и Изабелла Шиникова. Последна от гръцките представителки пък е 25-годишната Валентина Граматикопоолу, която също се намира в топ 200, като приключи предходния сезон под №199, само че през август бе достигнала до рекордната за нея 143-та позиция, след триумфа си на шампионата от сериите WTA 125 във Ванкувър. Като играч на двойки пък е декларирана Сапфо Сакелариди (№189 на двойки).

View this post on Instagram

Третият тим в групата пък е този на Белгия, предвождан от Елизе Мертенс (№29) и Давид Гофен (№53). През предходната година Мертенс стигна до най-голямата купа в кариерата си, триумфирайки на финалите на WTA във Форт Уърт, Съединени американски щати. 27-годишната тенисистка може да се окаже доста мощно оръжие и за дуела на смесени двойки, защото тя има три трофеи от Големия шлем в женските дуети. Гофен въпреки това също е добре познато име и през 2022 година подсети за най-хубавите си дни, достигайки до четвъртфиналите на Уимбълдън и печелейки купата в Маракеш. Освен това през октомври надигра и настоящия №1 в света Карлос Алкарас по време на шампионата в Астана.

На United Cup белгийците ще разчитат още на непрекъснато прогресиращия в ранглистата Зизу Бергс (№129), Кимер Копеянс (№218) и Михаел Геертс (№254) при мъжете, както и на опитната носителка на пет трофеи от WTA Алисон ван Уйтванк (№72) и Магали Кемпен (№210). Играещ капитан на " алените дяволи " пък ще бъде 36-годишната някогашна №13 в света Кирстен Флипкенс (№29 на двойки), която през 2022 година постави завършек на кариерата си на сингъл, само че продължава да играе на двойки и може да помогне на своя отбор при потребност.

View this post on Instagram



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР