Остават по-малко от 40 дни до 2 април, датата на

...
Остават по-малко от 40 дни до 2 април, датата на
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Промените в Изборния кодекс създават неясноти и трудности

Остават по-малко от 40 дни до 2 април, датата на следващите предварителни парламентарни избори. С това се форсира темпото и сложността на дилемите, които би трябвало да решаваме в границите на пълномощията ни като служебно държавно управление, означи министър председателят. Именно в тези рамки вършим нужното, с цел да подпомогнем главния способен орган - Централната изборна комисия, за съответната подготовка и провеждането на изборите. Това сподели при започване на държавното съвещание министър председателят Гълъб Донев, съобщи Българска телеграфна агенция. Той съобщи, че държавното управление работи в осъществяване на законите, макар че последните промени в Избирателния кодекс явно пораждат неясноти и на практика компликации. 

 

" Ще осъществим нашите отговорности, само че отговорите на всички съществени въпроси - каква ще бъде изборната интензивност, какво доверие ще засвидетелстват жителите на обособените участници и каква настройка ще се получи в 49-ото Народно заседание, зависят само и единствено от партиите и обединенията ", сподели още министър председателят Донев. Той подсети ясната позиция, че служебният кабинет не се намесва в предизборната акция и не работи " за " или " срещу " една или друга политическа групировка. От 49-ото Народно заседание чакаме да образува стабилно парламентарно болшинство, а не тематични обединения, и да излъчи работещо постоянно държавно управление, сподели още Донев.

 

Той акцентира, че голямото болшинство от българските жители чакат бъдещите народни представители навреме да прегледат и одобряват неотложните закони, свързани с присъединението към Шенгенското пространство, приемането ни в еврозоната и реализацията на Плана за възобновяване и резистентност.

 

Гълъб Донев означи, че в оставащите 40 дни партиите и претендентите за народни представители разполагат с време и опция да завоюват доверието на гласоподавателите с ясни политически послания. Продължаваме да работим за решаването на действителните проблеми на хората, съобщи служебният министър председател.

 

Днес ни следва да разгледаме постановлението за изменение и допълнение на устройствения устав на Държавния авиационен оператор, с което ще му се разпореди да прави полети за обезпечаване на незабавна здравна помощ по въздух, заяви Донев.

 

" Нямаме подозрение, че това е работещо решение в интерес на българските жители ", разяснява той.
 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР