Остават по-малко от 2 месеца до посещението на папа Франциск

...
Остават по-малко от 2 месеца до посещението на папа Франциск
Коментари Харесай

2 месеца преди посещението на папата: В Раковски започнаха ремонти

Остават по-малко от 2 месеца до визитата на папа Франциск у нас. Освен София главата на римокатолическата черква ще посети и Раковски. Градът с най-голяма католическа общественост в България интензивно се готви за височайшата аудиенция. Кипят огромни поправки на инфраструктурата, обновяват се и двата храма, където папа Франциск ще организира работа.

Раковски

За високата аудиенция се приготвят и храмовете в Раковски, които папата ще посети. Обновяват се и се обезопасяват дворовете и външните площадки поради предстоящият огромен брой гости.

Близо 200 деца от католическата общественост в страната се чака да получат своето първо Причастие в църквата „ Пресвето сърце Исусово “ по време на литургията на папа Франциск. В момента в храма тече ремонт, който би трябвало да завърши до няколко седмици.
о. Младен, енорийски духовник на църквата „ Пресвето сърце Исусово “: Един дом желае непрекъсната поддръжка, това важи и за църквите. Посещението на папата е един добър мотив да бъдем малко по- мобилизирани.  Папа Франциск ще насочи обръщение за мир към света от София Папа Франциск ще насочи обръщение за мир към света от София
Ватикана разгласи програмата папа Франциск в България. Светият отец идва на 5 май. Ще се срещне с президента, с премиера и с българския патриарх Неоф...

Георги Чернев е майсторът, който обновява дървения под в църквата. Мъжът е богослов по обучение и е уверен, че вярата може да сплоти хората от разнообразни религии.
Георги Чернев: Това е вторият католически храм, който върша, само че ми стана драго, че бях тъкмо аз определен да извърша този ремонт.  Вижте програмата за визитата на папа Франциск в България Вижте програмата за визитата на папа Франциск в България
Пресслужбата на Светия трон през днешния ден разгласява работен вид на програмата на апостолическото пътешестване на Светия отец в България и Северна Македония....

В рамките на две седмици се чака да започва ремонта на девет улици, за които държавното управление отпусна 2 и половина милиона лв..
Павел Гуджеров, кмет на община Раковски: Общинското дружество предходната година съумя да асфалтира 5 км., тази година сме по-амбициозни, надяваме са да доближи до 7 км.
До края на месеца от общината ще обновят града и с нови 800 флагове. До трибагреника и герба на Раковски ще стои и флага на Ватикана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР