Остават още само две крачки (за Купата на България) и

...
Остават още само две крачки (за Купата на България) и
Коментари Харесай

Сале, който превърна съблекалнята на ЦСКА в истински дом

Остават още единствено две крачки (за Купата на България) и Коледата още веднъж ще е алена. ЦСКА е водач във краткотрайното класиране на шампионата, зарадва почитателите си със серия от победи на непознат терен. Добрите вести не стопират, тъй като се работи интензивно и по новия стадион. Не сме сигурни дали Наско Сираков ще изстреля Левски в друга орбита, само че нов и съвременен стадион определено ще направи това с ЦСКА. 

Във футбола мъчно ще постигнеш триумфи, в случай че няма атмосфера и колектив в тима ти. Голямата заслуга на треньора Саша Илич е точно тази - направи от съблекалнята на ЦСКА същински дом. И преди сме писали, че тренировките на " армейците " при него минават с смешки и усмивки. Това не се е трансформирало. Настроението към този момент е притежание на всички, откакто от клуба започнаха да разгласяват неповторими и доста интересни видеа от съблекалнята, преди мачовете и след тях. Те пълнят душата на всеки, който обича " алените ". 
 Снимка 594791
Източник:

Няма разделяне сред българи и чужденци. Няма такова сред опитни и по-млади. ЦСКА е колектив за образец. Няма един или двама герои. Футболистите пеят специфична ария за този, който се е отличил в дадена среща. Мотивацията е на пределно равнище. Нито един мач не се подценява. Нито един не е просто да мине. Ясно им е, че в обстановката тук всеки дуел е като край. Дори благото отношение на съдии и ВАР към други тимове няма да обезкуражи " армейците " на Илич. 

Сърбинът е легенда на Партизан като футболист. Витрината му е цялостна с титли. Млад треньор е, водил единствено Чукарички преди ЦСКА. Ясно е - учи се, ще прави някои неточности, ще бърка състав или смени. Но предава шампионския си нрав на играчите. Той е техен треньор, само че и другар. Което е огромната разлика с някои други експерти, водили ЦСКА преди него. За Саша Илич " яйца " има. Не се оплаква, не желае още и още футболисти. Прави това, което би трябвало да прави един треньор - води заниманията и мачовете, дефинира тактичност и скица на игра, само че е и психолог в тима. Когато отношението го има, няма по какъв начин футболистите да не ти се отблагодаряват. Те ти имат вяра и те почитат. Ще играят за себи си, тима си, името му и емблемата, само че и за индивида на скамейката. 
 Снимка 592204
Източник:

ЦСКА и Илич са си потребни взаимно. Като изключим загубата от Левски и представянето на тима в този мач, сърбинът няма от какво да се срами за първия си полусезон отпред на най-успелия български футболен клуб. Сега остава да вземе 2 победи и за Купата на България, всички да отпразнуват алената Коледа, а от Нова година да стартира тежка и виновна работа в подготовката. И с мисълта за още по-силен пролетен полусезон, в който всеки мач почитателите да гледат построен и печеливш жанр на игра от стана на ЦСКА. С оглед програмата, тъй като " алените " съвсем няма да излизат от София преди плейофите, и в случай че реферите, дружно с ВАР, стартират да демонстрират идентичен аршин и да свирят постоянно по разпоредбите, нещата за ЦСКА могат да се получат. Ще е премия за публиката и за всеки един от " аленото " семейство. А то е същинско, ръководено от главата му - Саша Илич. 
 Саша Илич: С вас си приличаме, имаме непосредствен нрав
Саша Илич: С вас си приличаме, имаме непосредствен нрав

" Имате отличен селекционер "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР