Остават още няколко седмици до изборите за Конгреса на САЩ,

...
Остават още няколко седмици до изборите за Конгреса на САЩ,
Коментари Харесай

Отритнати и изпуснати: Хърватите унизиха жестоко САЩ и това е само началото

Остават още няколко седмици до изборите за Конгреса на Съединени американски щати, а Демократическата партия и актуалната американска администрация към този момент се считат за " куци патици " в света. Дори съдружниците на Съединени американски щати не са учтиви в връзките с висши американски чиновници. Хърватия обществено избърса краката си с ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси.

Важна кукла

Америка от дълго време не е преживявала такова оскърбление. Хърватският президент Зоран Миланович обществено отхвърли да се срещне с ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси.

Помислете за секунда Пелоси е третият човек в държавната подчиненост на Съединени американски щати. Нейните пълномощия и роля, обратно на общоприетото разбиране, се простират доста оттатък представителните функционалности и имат сериозна тежест във вътрешната и външната политика на Съединените щати. Достатъчно е да се каже, че нейните визити в разнообразни страни и направените там изказвания са сигнал към международната общественост по някои основни въпроси от интернационалния дневен ред. Пелоси се появява в полза на Съединените щати там, където не е допустимо президентът или държавният секретар да се явят.

Например неотдавнашното посещаване на Пелоси в Тайван, което провокира доста звук в международната преса и изостри връзките сред Вашингтон и Пекин, трябваше да показва на Китай твърдостта на позицията на Съединени американски щати по тайванския въпрос.

Между другото, Русия реагира остро на това пътешестване. Президентът Путин назова пътуването планувана провокация. Според президента визитата й е част от тактика за дестабилизиране на обстановката в района.

" Американската случка против Тайван не е просто пътешестване на обособен безконтролен политик. Ние виждаме това като деликатно планувана провокация ", сподели съветският президент. С други думи, Пелоси не е просто кукла. Това е значима кукла.

Избърсани крайници

И по този начин, водачът на Хърватия Зоран Миланович по доста нелюбезен метод отхвърли да се срещне с Пелоси, която по това време се очакваше в Загреб за присъединяване в проукраинския конгрес на Кримската платформа.

" Американците желаеха среща, не мога през днешния ден и точка. Това не е изпълнителната власт ", сподели Миланович, представен от ТАСС с позоваване на локалния вестник Vecernji list.

Президентът на Хърватия добави, че след две седмици " всичко ще се промени " в света. Миланович сподели, че Пелоси не е подобаващото равнище за него. И че може да се срещне с представител на Съединени американски щати, само че единствено на по-високо равнище.

" Американското посолство изиска (среща), само че прекомерно късно. Ако американският държавен секретар беше дошъл, евентуално щях да остана в Загреб, само че при тези условия не ", постави точка хърватският президент.

Прави усещане, че хърватската страна направи обществено притежание отхвърли за среща с Пелоси. Зоран Миланович, както и цялата администрация на хърватския президент, можеха да замълчат и да не разясняват решението на президента.

Не се срещнах - добре, не се срещнах. Но не, на страниците на локалния вестник Vecernji list се появяват прекомерно обидни от позиция на дипломатическия протокол изявления на президента на страната, от които излиза наяве, че Нанси Пелоси, като Демократическата партия, към която принадлежи, е " свален водач " или както се споделя " куцо пате ".

На 8 ноември в Съединени американски щати ще се проведат междинните избори за Конгрес. Една трета от Сената и всичките 435 членове на Камарата на представителите ще бъдат избрани отново. Резултатите от изборите към този момент са предопределени. Те ще бъдат неуспех за демократите и се чака републиканците да завоюват болшинство и в двете камари на Конгреса.

Така Пелоси ще престане да бъде ръководител на Камарата на представителите и ще заеме " почетния ", само че малко важен пост на водач на демократичното малцинство в долната камара на Конгреса. Точно това има поради президентът на Хърватия.

Кралят мъртъв ли е към този момент? Да живее кралят!

Междувременно би трябвало да се означи, че всеки представител на формален Вашингтон, без значение от ранга, е най-почетният посетител на всяка европейска „ женитба “, изключително в дребни страни като тези от Балканите или Прибалтика. Защото е представител на международния хегемон.

По предписание даже посланиците на Съединени американски щати, които в страни като Хърватия пробват тогата на локалното " сиво предимство ", се одобряват от президентите и министър председателите на тези страни. Какво можем да кажем за всевъзможни специфични пратеници на президента на Съединените щати и още повече за ръководителя на Камарата на представителите!

Възниква въпросът за какво Хърватия, най-близкият съдружник на Съединени американски щати на Западните Балкани, която беше една от първите, които се причислиха към НАТО и Европейския съюз, която прецизно следва всички " наставления " на Вашингтон по всевъзможен мотив, се държи толкоз цинично и жестоко към своя стопанин?

Факт е, че цинизмът е същността на външната политика на Съединени американски щати. Васалите единствено копират стила на своите настойници. На Пелоси остават по-малко от две седмици на поста. Тя към този момент не взема решение. Защо да губите време за нея? Ето хода на мислите на хърватския президент.

Не бива да се счита, че решението на Миланович е протест на кораба на груповия Запад. Просто този цинизъм, характерен на американския хайлайф и всичките му васали, в тази ситуация изтече в Хърватия.

Спокойно можем да кажем, че същите настроения доминират и в други европейски сателитни страни на Съединени американски щати. Утре, когато републиканците дойдат на власт в Конгреса на Съединени американски щати или още повече, когато републиканският претендент завоюва президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година, цяла Европа ще го поздрави по същия метод, по който в този момент поздравява Байдън и всичките му съпартийци.

Какво от това?

Демаршът или по-добре казано трикът на президента на Хърватия не приказва за нищо друго, с изключение на за надълбоко несуверенната позиция на тази балканска страна и нейното управление. Това е директно доказателство за подчиненото състояние на " съдружниците " на Съединени американски щати и средновековните васални връзки, които Вашингтон е открил с тях.

Този случай има доста далечна проекция и ни разрешава да предвиждаме по какъв начин ще се развива по този начин нареченият групов Запад в бъдеще. Няма взаимно почитание и нищо човешко в връзките сред Съединени американски щати и техните спътници.

Това значи, че незабавно щом Съединените щати отслабнат стопански, политически и военно - а това неизбежно ще се случи - и незабавно щом това стане явно, цялата архитектура на груповия Запад, в това число НАТО, Европейския съюз и други надстройки и " икономически постройки " “ ще се разпадне като къща от карти.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР