Остават още няколко часа до края на предупредителния етап за

...
Остават още няколко часа до края на предупредителния етап за
Коментари Харесай

Анализатор смята, че Косово е на прага на война

Остават още няколко часа до края на предупредителния стадий за сърбите, които ръководят транспортни средства с противозаконни регистрационни номера и началото на използването на втората фаза, която включва санкция от 150 евро за тези, които не са записали транспортните си средства в Република Косово, заяви КосоваПрес особено за Българска телеграфна агенция.

Премиерът Курти отпътува за Брюксел, където се чака да се срещне с президента на Сърбия Александър Вучич. Въпреки че провеждането на срещата беше доказано в петък, точният миг на срещата не беше избран, защото всичко зависеше от опциите на страните и логистичните аспекти.

Очаква се срещата сред страните да се състои в деня (в понеделник - б.ред.), в който по проект на държавното управление би трябвало да стартира осъществяването на втората фаза за пререгистрация на коли с противозаконни сръбски номера, която планува санкции.

Въпреки събитието, че дневният ред към момента не е оповестен, се чака срещата да се концентрира върху понижаване на напрежението сред двете страни.

Политическият анализатор Неджмедин Спахиу сподели, че Косово е на ръба на война, защото Сърбия не отстъпва на настояванията на Запада. В изявление за КосоваПрес той даде да се разбере, че непринудено или принудително Сърбия ще бъде вкарана в орбитата на Запада, където Косово ще служи като стръв и в двата случая.

" Ние сме на прага на война... Ситуацията е такава, че Сърбия не се поддава на настояванията на Запада, тя се пробва да остане оазис в цяла Европа и продължава да организира своята вековна политика сред Изтока и Запада, респективно Русия и Запада, и да бъде под цялостния надзор на Запада, който към този момент стигна до нови граници, от Финландия и Швеция до страните от Западните Балкани, Турция, Грузия и така нататък, към този момент върви към победа и в Украйна... Сърбия или непринудено, или принудително ще влезе в орбитата на Запада, а Косово тук е стръв и в двата случая: непринудено посредством политически съглашения, подписи, признание на Косово (...) или посредством война, в която Косово още веднъж ще служи като стръв, случаите на север ще зачестят, Сърбия ще се изкуши да се намеси, тъй че по-късно НАТО да се намеси против Белград... (Военната интервенция на Сърбия в Косово) може да бъде изкушена в този момент, тъй като разказът, който се основава, е, че Албин Курти не слуша американците, (и това) може да послужи като стръв и те могат да кажат на Сърбия, че ето - нито вие, нито Албин Курти желаете да постигнете спокойно съглашение, по тази причина уредете въпроса между тях. И в този подтекст Сърбия може да се изкуши и да стартира неприятности, от които по-късно в един миг НАТО да стартира да се намесва в Белград... Ако през днешния ден се подпише съглашение за регистрационните табели, това може още веднъж да отсрочи този въпрос, само че съглашението за регистрационните номера не значи отбягване на война ", изясни политологът Спахиу.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР