Остават ни около 20 дни до датата, когато приключва действието

...
Остават ни около 20 дни до датата, когато приключва действието
Коментари Харесай

Александър Маринов: След 20 дни няма да има действащ бюджет

„ Остават ни към 20 дни до датата, когато завършва действието на удължителния закон за бюджета. След 10 юни няма да има настоящ бюджет. Министърът на финансите нееднократно предупреждаваше за всички вероятни последствия. Ще става все по-трудно за страната да обезпечава нужните обществени заплащания “.

Това съобщи проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет на Президента и консултант на служебния министър председател, по БТВ.

„ Проблемите са систематични, те не се свеждат до една или друга партия или политически началник. Просто системата дава към този момент накъсо, забила е. Виждаме всевъзможни вероятни комбинации, всевъзможни опити и ходове, в това число и ексцентрични. Резултатът е по-зле в сравнение с планината, която се е напънала и родила мишка ", разяснява той.

" Моето усещане е, че никой не желае да ръководи и да носи отговорност, тъй като в действителност има опасности, тъй като взаимното доверие е негативно. Сметките са кой ще излезе неприятният и кой ще бъде безотговорният ” - по този метод Маринов разяснява политическата обстановка у нас и опцията да отидем на шест избори.

„ Освен че нямаме бюджет, имаме нетърпима обстановка – редица основни държавни институции са с изминал мандат или непопълнен мандат. Има сянка на подозрение върху легитимността на този Висш правосъден съвет. Формално той работи съгласно закона, само че очевидно нещо не е наред “, счита специалистът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР