Остават две седмици до изборите „2 в 1“. Централната избирателна

...
Остават две седмици до изборите „2 в 1“. Централната избирателна
Коментари Харесай

Изтекоха важни срокове за изборите

Остават две седмици до изборите „ 2 в 1 “. Централната изборна комисия (ЦИК) утвърди методическите инструкции за провеждането на вота. Днес изтекоха и значими периоди. До 18 ч. през днешния ден гласоподавателите с трайни увреждания трябваше да подадат заявление за гласоподаване с преносима кутия, съобщи bTV.

Също по този начин, в случай че непрекъснатият и актуалният ни адрес са в разнообразни обитаеми места, до през днешния ден имахме опция да бъдем вписани в изборния лист, където живеем сега. На 14 ноември гласоподавателите ще могат да гласоподават в близо 12 000 секции у нас. Членове на секционни комисии обаче питат по какъв начин ще се провежда изборният ден в условия на пик на епидемията.

От ЦИК разпространиха напътствията за членовете в секциите за изборния ден, към момента обаче се чака здравният протокол. Експерти споделят, че има възможност епидемията да окаже съществено въздействие на изборната интензивност. Окончателните ограничения за деня на вота се чака да станат ясни идната седмица след среща сред изборната администрация и здравното министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР