Остават два кръга до края на родното първенство, а битката

...
Остават два кръга до края на родното първенство, а битката
Коментари Харесай

На две бази от връх Еверест

Остават два кръга до края на родното състезание, а борбата за купата е все по този начин неразбираема. Снощи ЦСКА си върна първото място, откакто Лудогорец приключи 2:2 в Бистрица и " алените " имат точка задатък преди последните 2 трудности. Борбата за 3-то място също виси на една точица, където ФК ЦСКА 1948 има най-малък задатък пред Левски.

Нека разгледаме какво следва до края на сезона и какво може да се случи.

34 кръг

ЦСКА - ФК ЦСКА 1948

Лудогорец - Левски
 Снимка 585715
Източник:

И четирите тима, които са забъркани в борбата за медалите и квотите за Европа, ще се сблъскат един против различен още в идващия кръг. Тук е редно да се означи, че БФС би трябвало да намерения по въпроса, дали не е по-добре мачовете да се играят едновременно, тъй като залогът за всички е доста огромен, а и по този начин ще бъде най-честно.

Съществува вид, при който ЦСКА може да стане първенец още в идващия кръг. Това ще се случи, в случай че " армейците " завоюват своя мач, а Левски успее да победи в Разград. Тогава " алените " ще са недостижими на върха с 4 точки задатък, а пък Левски ще бъде с 2 точки преднина в борбата за бронза и непосредствено класиране за евротурнирите.

Това е и единственият вид, при който купата ще бъде решена кръг преди края. Защото не е изключено пластовете още един път да бъдат разместени. При неверна стъпка от ЦСКА и победа на Лудогорец, разградчани още веднъж ще бъдат на върха. Съществуват всевъзможни разновидности и нито един не е изключен.

Последен кръг

Левски - ЦСКА

Черно море - Лудогорец
 Снимка 614663
Източник:

Какъв край на сезона, а? Вечно дерби на Националния стадион " Васил Левски ". Дерби, в което може да се взема решение ориста на купата и последната директна квота за евротурнирите. Преди година двата тима играха край за Купата на България, само че това ще бъде още по-епично. Цял един сезон е заложен на карта. Всичките усилия могат да бъдат възнаградени, или пък светът ще се срути под краката ти. В същото време пък Лудогорец ще има посещение във Варна, където постоянно се играе извънредно мъчно. Каквито и сметки да се вършат, мъчно е да се предвижда какво тъкмо ще се случи.

ЦСКА е с едни гърди напред
 Снимка 614664
Източник:

Едно обаче е несъмнено - ЦСКА влиза с преимущество в този заключителен спринт и в случай че завоюва двата си дуела, тогава ще бъде решителен първенец и никой не може да измести " армейците " от лидерската позиция. Как го реализира ЦСКА? Постигна го с доста неизменност. Много моменти през сезона могат да бъдат избрани като основни, с цел да бъде ЦСКА в тази позиция два кръга преди края, само че за мен най-важният миг, който натежава в този момент, е невижданата серия от 11 следващи победи като посетител, които " алените " завоюваха. Абсолютен връх в цялата история на родното състезание, който надали в миналото може да бъде усъвършенстван.

Сега обаче следва най-трудното. " Червените " са в подножието на Еверест, на две бази от върха. Шерпи няма, няма кой да помогне. Всичко е в краката и главите на момчетата. Водени от Саша Илич, футболистите на ЦСКА би трябвало да внимават, тъй като пътят към върха е все по този начин рисков. Поне облаците се разкараха и всички към този момент виждат крайната цел на хоризонта, а това е задоволителен тласък.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР