Остават девет дни до началото на Sofia Open 2019, а

...
Остават девет дни до началото на Sofia Open 2019, а
Коментари Харесай

Михаил Кукушкин - костеливият орех на Sofia Open 2019

Остават девет дни до началото на Sofia Open 2019, а уредниците на шампионата не престават с рубриката си, посредством която срещат почитателите с участниците в конкуренцията. Днес ред е на Михаил Кукушин.

Далеч преди Амели Моресмо да влезе в щаба на Анди Мъри и да подвига победоносно ръце след успехите на Люка Пуй на тазгодишното Открито състезание на Австралия, един тенисист си проби път към горните етаж на ранглистата благодарение на жена треньор. Става въпрос за Михаил Кукушкин, с който ще ви срещнем през днешния ден и който ще имаме шанса през февруари да забележим дебютно онлайн в " Арена Армеец ".

Роден в съветския град Волгоград в края на 1987 година Михаил хваща ракетата за първи път, когато е на шест. Негов треньор съвсем до професионалните му години е неговият татко, а наклонността да залага на най-близките си хора за наставници ще бъде продължена по-късно от брачната половинка му Анастасия. С растеж от 183 см състезаващият се към този момент за Казахстан състезател не впечатлява с физическите си данни, само че с вариативната си игра и борбения си темперамент е костелив орех за всички съперници. Настоящият №56 в международната класация има три триумфа над съперници от Топ 10 на ранглистата, а последната от тях беше над Григор Димитров през есента на предходната година във Виена.
 Мартон Фучович, който написа историята на унгарския тенис и обича да играе на трева
Мартон Фучович, който написа историята на унгарския тенис и обича да играе на трева

Унгарецът е първенец на " Уимбълдън " 2010 при юношите

Съпругата му Анастасия е негов треньор от 2008-а, когато Михаил се реалокира в Астана и става жител на Казахстан, а Кукушкин твърди, че дължи всичките си триумфи точно на нея.

" Не знам за какво светът на тениса не схваща, че дамата може да бъде добър треньор. Съпругата ми е някогашен тенисист, учи в университета, с цел да стане треньор. Колко мъже имат сходно обучение? Малко са. Всеки ден слушам смешки - от играчи, треньори и почитатели. Понякога се пробвам да им обясня, че това не е смешно. Но след това се отхвърлям.

Вицовете не ме тормозят, само че на жена ми ѝ е мъчно. Ето за какво тя не обича да пътува с мен по шампионатите. Ако не беше тя, не бих постигнал всичко това ", уверен е Кукушкин.
 Андреас Сепи – италианецът от Южен Тирол, който в никакъв случай не се предава
Андреас Сепи – италианецът от Южен Тирол, който в никакъв случай не се предава

Ветеранът не е пропущал нито едно издание на конкуренцията в българската столица

И продължава: " Има толкоз доста треньори, които подписват договорите си, подмятат по няколко топки на корта и споделят: " Браво, добър удар ", след което си прибират чека и не престават. Въпросът е в това да откриеш някого, на който му пука за теб. Наистина съм удовлетворен от връзката си с Анастасия и в живота, и в спорта. "

Той доближи рекордното си 46-о място в ранглистата през октомври 2015-а, а през 2017-а за няколко месеца излезе отвън Топ 100.

Сега обаче още веднъж има желание да тръгне нагоре и има вяра, че стратегическото място на шампионата в София при започване на сезона дава отлична вероятност за това. Надява се да е здрав и да не се сблъсква с тежки травми, каквито имаше преди няколко години. А в случай че успее, това ще ни подсигурява безчет напрегнати борби с негово присъединяване, в които ще се любуваме на бързите му крайници на главната линия и на мрежата, както и на изключителните ъгли, които " хваща " и от форхенд, и от бекхенд, когато има ден.
 Робин Хаасе - шахматистът на корта
Робин Хаасе - шахматистът на корта

Остават 13 дни до началото на Sofia Open 2019
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР