Остават четири дни, в които физическите лица могат да ползватотстъпката

...
Остават четири дни, в които физическите лица могат да ползватотстъпката
Коментари Харесай

Още 4 дни плащаме данъка върху доходите с отстъпка

Остават четири дни, в които физическите лица могат да ползватотстъпката от 5% при заплащане на налога погодишната си данъчна декларация. За да се възползват от нея, жителите би трябвало да подадат декларацията си по електронен път и да платят до 1 април налога за довнасяне, понижен с отстъпката, която е не повече от 500 лева, както и да нямат подлежащи на наложително изпълнениепублични отговорности, припомнят от Национална агенция за приходите.

Плащането, за което не се дължат такси, се прави най-лесно и бързо посредством така наречен „ виртуален ПОС “ (е-услугата за плащане) в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, налични с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП).

Потребителите, които имат ПИК или КЕП, могат да се възползват от
предлаганите благоприятни условия в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, като подадат годишните си заявления и платят отговорностите си онлайн. Освен през е-портала, данъкоплатците могат да платят с карта, без да дължат такси, и през физическите ПОС терминали в офисите на приходната организация.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета клиентите могат да получат от уеб страницата на НАПили на телефони: 0700 18700 или 02/9859 6801.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР