Остават броени дни и седмици, когато сегашното правителство ще бъде

...
Остават броени дни и седмици, когато сегашното правителство ще бъде
Коментари Харесай

Чистка на кадрите: Набиулина, трима министри и един вицепремиер на РФ на опашка с оставки?

Остават броени дни и седмици, когато настоящето държавно управление ще бъде освободено, според настоящото законодателство. Никой от сегашните министри и вицепремиери няма да избяга от представката и.д. за къс интервал от време.

Темата за идните кадрови промени към този момент се разисква интензивно в съветски и задгранични медии. Така Bloomberg, базирайки се на свои източници, написа, че президентът Владимир Путин може да направи обилни промени в държавното управление за първи път от 2020 година

Въпреки че Кремъл към момента не е удостоверил листата с имена и назначения... президентът се стреми да обнови екипа си при започване на следващия шестгодишен мандат на власт:

" Важно е Кремъл да алармира за ротация, има потребност от свежа кръв ",

– означават специалистите на изданието.

Според тях упованията за смяна „ порастват във всички позиции “ в държавното управление.

Е, това не звучи зле. Даже успокояващо. Все отново аз и ти сме възрастни, а не наивници. За да настъпят обилни кадрови промени, „ прислужниците на народа “ би трябвало да осъзнаят, че политиката, провеждана в тази или онази сфера на ръководството, е изцяло или отчасти неправилна.

Това постоянно е огромен проблем в Русия. Въпреки че, съгласно мен, отличителна линия на мощните е способността освен да признават, само че и да преодоляват грешките, които са създали. Прерогативът на слабите е да опрат чело в стената и да потвърдят на всички към себе си, че са прави.

Честно казано, не чакам обществено разкайване от страна на тези, които сега заемат високи постове, само че е явен факт, че кадровата чистка или, меко казано, кадровата ротация е закъсняла.

Моята преценка: министри като шефа на Министерството на икономическото развиване Максим Решетников, шефа на Министерството на финансите Антон Силуанов, министъра на труда и обществената отбрана Антон Котяков би трябвало да си тръгнат. Трябва да бъдат освободени и голям брой вицепремиери, за чието битие болшинството от хората нямат визия.

Сред добре познатите съгласно мен Татяна Голикова би трябвало да напусне поста заместник-председател на държавното управление по обществените въпроси.

Съдейки по приключването на информация в западната преса, тя се планува да бъде началник на Социалния фонд на Русия, който е най-големият собственик на извънбюджетни парични потоци. По степен на въздействие, по моя преценка, той ще даде късмет на доста министерства и ведомства.

Би било хубаво да бъде уволнен и ръководителят на Руската централна банка Елвира Набиулина. През последните 10 години от нейното ръководство бяха позволени съществени неточности в Неглинная, които костваха на Русия и нейната стопанска система стотици милиарди долари. И то в дословния смисъл.

Оставката на ръководителя на Банката на Русия обаче няма директна връзка с президентските избори и идната оставка на кабинета на министрите. Това е обособена институция на властта, чиято активност се контролира от обособен закон.

Допускам, че Елвира Набиулина може да напусне поста си до края на годината. Освен това западната преса неведнъж писа за нейното предпочитание да напусне поста на началник на Руската централна банка след началото на спецоперацията.

„ Нито страната в действителност работи, нито пазарът работи “, сподели един път в нашето предаване учен Сергей Глазиев.

Според мен това е ясно определение за това къде се намираме. Все още не е известно по кое време тъкмо Елвира Сахипзадовна ще напусне поста си.

Според мен колкото по-бързо стане това, толкоз по-добре ще бъде. За настоящето държавно управление вероятностите са по-окуражаващи. Оставката ще бъде автоматизирана след президентските избори.

Това е настоящият закон. Необходими са обаче не просто оставки, а концептуални кадрови промени, които да доведат до промени в парадигмата на развиване на Русия. Иначе класикът на политическата мисъл беше прав, когато твърдеше, че „ държавното управление не е решението на нашите проблеми, държавното управление е нашият проблем “.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9102Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед6755Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед5484Д-р Румен Петков: Китайско-африканските връзки като сполучлив образец: Търговия, бизнес, рационализация и развитиеАлтернативен Поглед4795Симеон Миланов: Ролята на Китай в модернизацията, омиротворяването и стабилизацията на Близкия изтокАлтернативен Поглед22265Д-р Вихра Павлова: Битката САЩ-Китай в облачното пространство?Алтернативен Поглед163440Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед127343Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед94664Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90208Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед74177Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев6215Цола Драгойчева - Македония сред Тито и Димитров след 1944-та(Втора част)
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР