Остават броени дни до връчването на Наградата за Полет в

...
Остават броени дни до връчването на Наградата за Полет в
Коментари Харесай

Виртуозната Калина Андреева е номинирана за Полет в изкуството - ”Стоян Камабрев“ 2022


Остават броени дни до връчването на Наградата за Полет в Изкуството " Стоян Камбарев " за тринадесети следващ път на 26-и април. Напрежението пораства, тъй като всяка година упованието на формалната Церемония се посреща с голямо неспокойствие, изключително за номинираните. За младите гении на България и тази година борбата ще бъде повече от оспорвана, поради невероятните им качества и безспорни триумфи.

Номинирана за огромната Награда за Полет в Изкуството и победител в категория МУЗИКАЛНО ИЗКУСТВО е КАЛИНА АНДРЕЕВА, (21 г). Родена е в музикантско семейство и още като дете стартира с пиано, само че след това избира контрабаса и продължава образованието си в НМА " Проф. Панчо Владигеров”, в класа на проф. Д-р Петя Бъговска. Паралелно с класическата музика, тя се отдава и на национална музика, джаз, рок и фънк, също по този начин композира творби в тези жанрове и прави аранжименти за разнообразни сформира. Взема присъединяване с контрабас в областта на джаза във фестивалте: Nishville, CPS- first international jazz band festival in Cincinnati, Аполония, Мартенски музикални дни и други. С типичен контрабас печели голям брой състезания като Doublebass Competition of C. D. von Dittersdorf - Словакия, " Светослав Обретенов " и други Пее във вокално студио " Нуша " на майка си Нели Андреева и показват българския фолклор по целия свят, в това число с онлайн концерт, по поръчка за Белия дом в Съединени американски щати. Калина е била е част от World Youth Orchestra, с които записва за National Geographic.

За Калина изкуството е:

" Начин на живот. То е главното средство, посредством което можем да се докоснем до вътрешния свят на индивида. Като музикант съм наясно с въздействието на музиката върху индивида и обществото. Тя може да сплотява, лекува, въодушевява, да пресъздава страсти и да рисува по несравним метод мислени светове. Чрез нея времето получава своите цветове. "



Останалите номинирани за Наградата за Полет в Изкуството " Стоян Камбарев " са образният актьор Александър Лазарков, балерината Емона Георгиева, тетаралният режисьор Бюрхан Керим и първата от години насам двойна актьорска номинация за Йоан Попов и Александър Григоров.

Пет номинации, един притежател на мечтаната премия! Победителят ще грабне знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична награда в размер на 3 000 лева! Най-важното обаче е, че освен той, само че и всички номинирани ще получат сериозна поддръжка за реализирането на съответни техни арт планове и ще станат част от фамилията на Фондация " Стоян Камбарев ", която дава криле и сбъдва фантазиите на младите и надарените.

Кой ще завоюва Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на паметния сценичен режисьор Стоян Камбарев, дефинира жури, в което влизат членовете на Фондацията отпред с Председателя на УС, актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

Церемонията за връчване на Годишните Награди на Фондация " Стоян Камбарев” ще се състои на 26-и април в JOY Station. Именно тогава онлайн публиката за четвърти път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (три-пет-пет).

3-ма млади кинорежисьори, селектирани от влиятелно интернационално жури, ще снимат и предадат 5 минутен игрален филм единствено за 5 дни. Имената на определените финалисти са Орлин Менкаджиев, Лора Маркова, Антоний Христов. Един от тях ще грабне статуетка и 10 000 лева за идващия си филм, след гласоподаване онлайн от всички посетители на Церемонията, които ще изберат своя филм любимец.

Водещ на церемонията още веднъж ще бъде Ники Кънчев, а публиката ще се наслаждения на класно шоу - кино, музика и незабравими страсти!

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация " Стоян Камбарев " е включена в Националния културен календар на Министерство на културата и е част от Календара на културните събития на Столична Община. Осъществява се с поддръжката на Министерството на Културата и Столична Община, с формалното партньорство на УниКредит Булбанк, БОН МАРИН, РИСК Инженеринг, Разсадник НАНОВСКИ и с помощта на КАРИ Резидънс, IDEAcomm, Технополис, Prime Development, SSG, Винарска маза Катaржина Естейт, Перно Рикар България, MERCI, Rois, Sofia Residence Boutique Hotel и VIP Security.

Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР