Остават броени дни до откриването на Пловдив - Европейска столица

...
Остават броени дни до откриването на Пловдив - Европейска столица
Коментари Харесай

Богата програма в Капана за откриването на ЕСК 2019

Остават броени дни до откриването на Пловдив - Европейска столица на културата и на доста местоположения в града кипи усилена подготовка. Сред тях е и креативният квартал " Капана ", където ни чака богата музикална стратегия и експозиция на 7 образни актьори в познатата от есенното издание на " Капана Фест " поп-ъп изложба InDustReal. На сцена " Ядрото " ще забележим 11 банди. Програмата стартира в петък (11.01.) от 20:00 с Октет Пловдив и продължава в 21:30 с Brazz ViliDJ.

В събота (12.01.) на сцената ще има цели 5 осъществявания. Първи от 12:00 са пловдивска музикална групировка " Жарава “, а в 13:00 българският дух набира сили с план " Българи “. В 17:00 стартира DJ сетът на Ramzey Hercules, а от 20:30 на сцената на Капана се завръщат превъзходните съпрузи Брус Джеймс и Бела Блек от Тексас, Съединени американски щати, на които станахме върли почитатели на лятното издание на Капана Фест през 2018. А черешката на тортата в съботната вечер са титаните от Акага, които излизат на Ядрото от 21:30.

В неделя (13.01.) от 12:00 ще се радваме на специфичната стратегия на Пловдивския културен институт, последвана в 13:00 от " Трио Сопрано ". В 16:00 ще слушаме виртуозите от Теодосий Спасов фолк квинтет, а в 18:30 излизат The Doctors.  

Освен на " Ядрото ", креативната сила на " Капана " ще се концентрира и на улица Бенковски 32, където се намира индустриалното помещение, превърнато тази есен от уредниците на Капана Фест в поп-ъп изложба с тематичното име InDustReal. В нея през дългия уикенд ще ни чака експозиция на 7 модерни образни актьори, творящи в разнообразни сфери. Изложбата, озаглавена ArtEclectic ще показа акварели от Лиа Каменова от Lionikk arts, платна смесена техника от Теодора Стоименова и акрилни платна от Инна Божидарова.

Пловдивският фотограф Ивелина Стоянова ще показа своите " Градски портрети “, а художничката Мира Мохсен ще ни изненада със серия цифрови графики by hand под името " Constellation “. Интересни са и творбите на Даниело Пенова, които съчетават лирика и изобразително изкуство в серията " Вибрациите на тихото “. От 11 до 13 в InDustReal ще можем да забележим и идейния план за идната огромна арт апаратура, която ще бъде осъществена за лятното издание на Капана Фест през 2019. Автор на плана е Мария Минкова от Pink Yellow Me. 

През дългия уикенд градът под тепетата ще е хазаин на над 60 културни събития, осъществени в партньорство с повече от 80 организации. Между тях е единствената пътуваща сбирка от творби върху фрагменти от Берлинската стена, която идва тук във връзка 30-годишнината от рухването на Стената. Именно тя ще даде и своеобразното начало на тематиката за обединяването и разделянето и връзката сред Пловдив и Европа, която ще продължи да се развива в програмата през цялата 2019-а; Други акценти от програмата на Откриването са: Богата кино стратегия и в трите дни с най-хубавите нови български филми; " Дим “: огромна галерия, включваща архивни материали, фотографии, филми и творби на известни български създатели, които изследват историята на Пловдив посредством връзката ѝ с тютюневата промишленост. Истории за тютюна в СКЛАД; Неделният ден е отдаден на децата и предлага разнородни детски събития и интензивности.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР